Program za obrazovne ustanove Microsoft će, logično, prvo pustiti u produkciju na području Sjedinjenih Američkih Država, ali do kraja godine se očekuje globalna dostupnost za Office 365. 

Na službenom Office Blogu objavljeno je kako učitelji i nastavnici mogu krenuti s preuzimanjem Office 365 paketa i to potpuno besplatno, ali naravno pod uvjetom da je njihova ustanova potpisala licencni sporazum s Microsoftom. Za sve studente i učenike, počevši od 13 godina pa na više, dovoljno je da se prijavite sa svojom e-mail adresom koju ste dobili od obrazovne ustanove i možete preuzeti Office 365 u kojem će vam biti dostupni Microsoft Word, Excel,PowerPoint, OneNote, Outlook, Access i Publisher. Navedeni paket moguće je instalirati na do pet osobnih ili Mac računala, kao i na tableti uređajima, uključujući one iz Windows serije, ali i iPad. Tu je i jedan terabajt prostora u OneDrive oblaku, kao i Office Online.

Ovu uslugu već mogu koristiti nastavnici, učenici i studenti u SAD-u, do kraja godine će, obećaju iz Microsofta, ova usluga biti dostupna i u ostalim zemljama svijeta. Najavljeno je i kako će fakulteti diljem svijeta koji imaju potpisan ugovor s Microsoftom do kraja godine moći pristupiti Office 365 ProPlus paketu, koji će potom moći koristiti svi studenti ali i osoblje na pojedinom fakultetu i to bez ikakvih dodatnih troškova. Kao i s „klasičnim“ Office 365 paketom, tako će i ProPlus prvo biti dostupan za sve akademske ustanove na području SAD-a, a potom će se proširiti i na ostatak svijeta. U svakom slučaju, svi studenti i učenici, pripremite se, možda ste i vi među onima koji imaju mogućnost besplatnog korištenja Office 365 paketa. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju