Microsoft udružio snage s Ekonomskim fakultetom kako bi studenti razvili svoje digitalne vještine

Microsoftova inicijativa uključuje trenutne korake da bi se pomoglo onima koji žele steći nove vještine i konkurirati za tražene poslove, a oslanja se na podatke i digitalnu tehnologiju.

Martina Čizmić | 25.03.2021. / 16:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoft Hrvatska i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu potpisali su sporazum o suradnji kojim se Ekonomski fakultet – Zagreb priključuje Microsoftovoj globalnoj inicijativi usmjerenoj na stjecanje digitalnih vještina te će i ubuduće surađivati s Microsoftom putem Microsoft Learn for Educators programa.

Pandemija kroz koju prolazimo je sve poznate obrasce dovela u pitanje i uzrokovala globalnu ekonomsku krizu. Zato je Microsoft tijekom ljeta 2020. godine pokrenuo globalnu inicijativu usmjerenu ka stjecanju novih digitalnih vještina potrebnih u COVID-19 gospodarstvu, ali i u gospodarstvu budućnosti. Ova Microsoftova inicijativa uključuje trenutne korake da bi se pomoglo onima koji žele steći nove vještine i konkurirati za tražene poslove, a oslanja se na podatke i digitalnu tehnologiju.

Nakon odslušanih modula unutar Microsoft Learn platforme također je moguće i pristupiti Microsoft certificiranju po cijeni od 15 USD (posebna, vremenski ograničena ponuda). Microsoft certifikati su međunarodno priznati svugdje u svijetu, a istraživanja su pokazala da osobe s Microsoft certifikatom lakše pronalaze posao, imaju bolju plaću i lakše prelaze na višu poziciju unutar tvrtke ili organizacije.

Izuzetno nas veseli da, zajedno s jednim od najvećih fakulteta u Hrvatskoj, podižemo globalnu inicijativu na još višu razinu i hrvatsku javnost još jednom podsjećamo na besplatne mogućnosti stjecanja digitalnih vještina te mogućnost stjecanja Microsoft certifikata po povoljnijoj cijeni. Inicijativa je usmjerena na sve koji žele razviti ili unaprijediti vještine, od nezaposlenih i onih koji traže promjenu u karijeri, do studenata i mladih kojima digitalne vještine mogu dati bolju startnu poziciju na tržištu rada, istaknula je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska.

Studenti Ekonomskog fakulteta - Zagreb imaju besplatan pristup velikom broju vrlo korisnih obrazovnih sadržaja na Microsoft Learn platformi i na LinkedIn Learning platformi te pristup tečajevima AI Business School koji se mogu primijeniti u svim područjima ekonomije i poslovanja. No, i ostale inicijative su vrlo korisne, osobito program stjecanja profesionalnih Microsoft certifikata. Sve edukacije i tečajevi su online, uglavnom nije potrebno nikakvo predznanje, mogu se pratiti bilo kada, a za pristup je potrebna samo internetska veza. Naravno, iste mogućnosti nude se i svim hrvatskim građanima zainteresiranima za razvoj svojih vještina, a svim resursima korisnici mogu pristupiti putem centralne lokacije opportunity.linkedin.com, a svi sadržaji su dostupni online na četiri jezika: engleskom, francuskom, njemačkom i španjolskom. Do sada je opciju besplatnog učenja iskoristilo gotovo 20.000 Hrvata, što nas smješta na 6. mjesto u regiji Srednje i Istočne Europe, te na 77. mjesto globalno.

Ekonomski fakultet - Zagreb stalno inovira svoje studijske programe u skladu s potrebama gospodarstva i nudi svojim studentima stjecanje praktično primjenjivog znanja, radi čega lako pronalaze posao i razvijaju svoje karijere i u području digitalne ekonomije i Industrije 4.0. U suradnji s Microsoftom razvili smo program BusinessTech: Improving Digital Skills in Business and Economics koji studentima pruža mogućnosti dodatne edukacije u području primjene digitalnih tehnologija u poslovanju. Studenti mogu birati između pet kategorija tečajeva i edukacija, pri čemu uče iz praktičnih iskustava i rješavaju poslovne probleme uz pomoć digitalnih tehnologija. Program je usklađen s redovitom nastavom i omogućuje svim studentima stjecanje i unaprjeđenje digitalnih vještina i brojne dodatne prednosti, komentirao je voditelj programa i profesor iz područja digitalne transformacije i kibernetičke sigurnosti, prof. dr. sc. Mario Spremić s Ekonomskog fakulteta.

Ekonomski fakultet - Zagreb posvećen je istraživanju i obrazovanju visokokvalificiranih stručnjaka koji će uspješno odgovoriti na suvremene poslovne i društvene izazove te se već godinama koristi inovativnim pedagoškim metodama u poučavanju digitalne transformacije. Koliko su inovacije, digitalne vještine i kontinuirani tehnološki razvoj važni i u akademskom i u poslovnom okruženju, posebno nam je pokazala protekla godina. Stoga pozdravljamo Microsoftovu inicijativu usmjerenu ka stjecanju novih digitalnih vještina koje posebno dolaze do izražaja u današnje vrijeme. Drago nam je da kao vodeća visokoobrazovna institucija iz područja ekonomije i poslovne ekonomije u Hrvatskoj, ali i u širem međunarodnom okruženju, imamo priliku surađivati s najboljima iz ovog područja – Microsoftom. Ovom suradnjom kroz Microsoft Digital Skills Development Program našim studentima, nastavnicima i svim zaposlenicima želimo pružiti najbolje te se nadam da će im radionice, korištenje podataka, besplatni pristup alatima, sadržajima i ostalim resursima za učenje obuhvaćeni ovim programom omogućiti da unaprijede i usvoje nove digitalne vještine, a koje će im pružiti dodatnu vrijednost i učiniti ih još konkurentnijima, dodao je prof. dr. sc. Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta.

Suradnja na inicijativi stjecanja digitalnih vještina tek je početak suradnje između Microsofta Hrvatska i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a očekuje se još niz zajedničkih projekata. Microsoft Hrvatska u suradnji s lokalnim obrazovnim partnerima pokreće komunikacijsku kampanju kako bi što više građana saznalo za mogućnost stjecanja digitalnih vještina te iskoristilo prednosti besplatnog učenja i stjecanja certifikata i što lakše pronašlo posao u ovo izazovno doba.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti