Microsoft uputio posljednje upozorenje upornim korisnicima Windowsa 7 i 8, a stručnjaci im savjetuju - djelujte brzo

Odgađanje nadogradnje zastarjelih Windowsa 7 i 8 bi u konačnici moglo štetiti samo korisnicima, ako se ogluše na posljednje upozorenje iz Microsofta.

Branimir Vorša | 02.10.2023. / 11:28

Windows 11 (Foto: Microsoft)

Korisnici operativnih sustava Windows 7 i 8 imaju posljednju priliku za besplatnu nadogradnju na Windows 10 ili 11, upozoravaju iz Microsofta. Tvrtka naglašava hitnost te nadogradnje za milijune vlasnika računala, s obzirom na to da buduća ažuriranja tih operativnih sustava možda više neće biti dostupna.

Microsoft Copilot Pripremite se za radikalno novo iskustvo na Windowsima: Evo što donosi Microsoftov Copilot AI

Microsoft je u početku nudio besplatnu nadogradnju na Windows 10 i 11, ali to je završilo 2016. godine, piše The Sun. Glasnogovornik Microsofta potvrdio je ukidanje ponude besplatne nadogradnje za Windows 10 i 11 29. srpnja 2016. godine. Instalacijski put za dobivanje besplatne nadogradnje na Windows 7/8 sada je također uklonjen, poručio je istovremeno.

Iako je besplatna nadogradnja s Windows 10 na Windows 11 i dalje dostupna, stručnjaci savjetuju korisnicima da djeluju brzo, jer bi Microsoft mogao uskoro zaista mogao ukinuti dostupnost besplatne verzije. Tehnički stručnjaci predlažu da oni koji žele nadograditi operativni sustav sa zastarjelih Windows 7 ili 8 na najnovije Windowse, trebaju to učiniti brzo, jer bi mogućnost besplatne nadogradnje uskoro mogla nestati.

Unatoč upozorenjima stručnjaka, Microsoft već sedam godina potiče korisnike na taj korak, promičući šire prihvaćanje Windowsa 10 ili 11. Međutim, odluka o nadogradnji razlikuje se od pojedinca do pojedinca, ovisno o čimbenicima kao što su kompatibilnost hardvera i zabrinutosti oko kompatibilnosti aplikacija s novim operativnim sustavom.

Windows 11 Microsoft je donio radikalnu odluku: Nakon gotovo 30 godina, ove aplikacije više neće biti u Windowsima

Isto tako, neki stručnjaci nagađaju da značajka Copilot možda nije vrhunac najnovijeg ažuriranja sustava Windows 11. Tehnički savjetnici podržavaju tu ideju, sugerirajući da su druge značajke u ažuriranju jednako vrijedne pažnje. Ažuriranje donosi poboljšanja programske trake, dajući korisnicima veću kontrolu i omogućujući im da prekinu zadatke desnim klikom na aplikacije.

Izvor: Tech Times
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti