Još uvijek se ne zna točan datum kada će se nova Microsoftova igraća konzola naći pred zainteresiranim kupcima, ali se zna da mogućnost upravljanja glasom neće imati u svim zemljama gdje se očekuje prva faza prodaje.

U studenom, kada se, nakon odgađanja, Microsoft Xbox One konačno lansira, samo će kupci u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Njemačkoj dobiti verzije koje će omogućavati upravljanje glasom. Za razliku od njih, ostatak tržišta u prvoj fazi prodaje morat će se zadovoljiti "mutavom" verzijom koja neće nuditi ovu iznimno zgodnu značajku. A radi se o sljedećim zemljama: Australija, Austrija, Brazil, Italija, Irska, Meksiko, Španjolska i Novi Zeland.

Definitivno, iako su najavljivali spektakl s izlaskom Xbox Onea, u Microsoftu ne mogu pronaći pravu "putanju", jer nakon što su reducirali broj zemalja u kojima će se konzola moći kupiti ove godine sa 21 na 13, sada se, eto, pojavljuju i zavrzlame oko glasovnog upravljanja. Albert Penello, Microsoftov voditelj razvoja, objašnjava kako će u još nekim zemljama biti dostupan ovaj feature. "U nekim regijama, recimo u Švicarskoj, gdje određeni dio populacije govori njemački i francuski, moći će koristiti njemačku ili francusku konzolu sa potpunom funkcionalnošću", rekao je Penello. Ključno je pitanje kako će reagirati tržište, odnosno kupci, a to ćemo tek vidjeti...

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju