Microsoft želi investirati u Dell - 3 milijarde $ trebale bi pomoći velikom proizvođaču PC-a da se povuče s tržišta dionica

Izgleda da je Microsoft ozbiljno zainteresiran za to da Dell još jednom postane privatna tvrtka. Nakon što je iz Della stigla informacija kako kompanija traži financijsku pomoć banaka kako bi se povukla s javnog tržišta dionica (odluka o povlačenju uzrokovana je pretežito stagnacijom PC tržišta), prema informacijama s kojima raspolaže američki CNBC, softverski gigant Microsoft iskazao je zanimanje za ovaj poslovni potez.

Zimo Zimo Ante Malenica | 23.01.2013. / 14:00

Microsoft želi investirati u Dell - 3 milijarde $ trebale bi pomoći velikom proizvođaču PC-a da se povuče s tržišta dionica

Izgleda da je Microsoft ozbiljno zainteresiran za to da Dell još jednom postane privatna tvrtka. Nakon što je nedavno stigla informacija kako Dell traži financijsku pomoć banaka kako bi se povukao s javnog tržišta dionica (odluka o povlačenju uzrokovana je pretežito stagnacijom PC tržišta), prema informacijama s kojima raspolaže američki CNBC, softverski gigant Microsoft iskazao je zanimanje za ovaj poslovni potez.

Ako uspiju pregovori koji su trenutno u tijeku, Microsoft bi mogao investirati u Dell do 3 milijarde $, s ciljem da jedan od trenutno najvećih PC igrača na tržištu još jednom zaplovi u privatne vode, pod kapetanskom kapom diva iz Redmonda. Pregovori se navodno odvijaju između Microsofta i glavnog sponzora ovog otkupa, investicijske kuće Silver Lake, s time da je uključen i sam osnivač Della, milijarder Michael Dell koji posjeduje oko 15% dionica tvrtke.

Ako se sve strane uspiju dogovoriti, Microsoft bi za tržišnu utakmicu dobio jaku mašineriju s kojom bi lakše realizirao svoj Windows 8 hardware. Uzevši u obzir Dellove planove za budućnost, dvije kompanije mogle bi pod zajedničkim vodstvom odlično funkcionirati. Čekamo sada rasplet priče.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti