Microsoftov PowerPoint prevodi prezentacije uživo

Presentation Translator stvara i jedinstvenu povezicu koju gledatelji mogu koristiti kako bi dobili prijevod na jezik po njihovom odabiru u stvarnom vremenu

Martina Čizmić | 11.05.2017. / 07:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Čini se kako bismo u budućnosti napokon mogli održati PowerPoint prezentaciju na hrvatskom, a da nas puna prostorija međunarodnih kolega bez problema razumije.

Naime, na Microsoftovoj konferenciji namijenjenoj developerima, Build, predstavljena je aplikacija Presentation Translator za PowerPoint koja u stvarnom vremenu prevodi govor prezentera i na ekranu odnosno platnu prikazuje titlove u odabranom jeziku.

Kako su istaknuli prilikom prezentacije, Presentation Translator stvara i jedinstvenu povezicu koju gledatelji mogu koristiti kako bi dobili prijevod na jezik po njihovom odabiru u stvarnom vremenu.

Iako je na samoj prezentaciji Translator imao malih poteškoća s prepoznavanjem kineskog jezika Microsoftovog izvršnog potpredsjednika za istraživanje i umjetnu inteligenciju, Harryja Shuma, na kraju je pokazao kako umjetna inteligencija koja se nalazi u pozadini Presentation Translatora može pružiti pristojan prijevod u stvarnom vremenu.

Microsoft je objavio kako će Presentation Translator za sad biti dostupan na njihovoj stranici Garage, na kojoj pojedinci s pozivnicom mogu testirati Microsoftove projekte i dati im povratnu informaciju.

Bit će zanimljivo vidjeti koliko će Presentation Translator biti precizan u prevođenju, recimo hrvatskog na engleski ili kineski. Dok se to ne dogodi, ipak ćemo se morati mučiti s razumijevanjem govornika na stranom jeziku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti