Microsoftova AI aplikacija Copilot stigla na Android uređaje i potpuno je besplatna

Microsoftov Copilot stigao je na Android uređaje, nudeći besplatnu, svestranu ChatGPT alternativu s jedinstvenim značajkama.

Branimir Vorša | 27.12.2023. / 14:49

Microsoft Copilot
Microsoft Copilot (Foto: Google Play)

Microsoftov Copilot, sličan Bing Chatu, stigao je na Android uređaje, dva tjedna nakon što je objavljena i njegova web inačica, dok je iOS verzija još uvijek u izradi. Za razliku od Bingove raznolike ponude, Copilot daje prioritet svom chat sučelju i značajkama DALL-E 3 AI alata.

Copilot se pozicionira kao alternativa aplikaciji ChatGPT. Verzija za Android ima namjensku stranicu s postavkama za temu i prilagodbe dopuštenja, s više značajki koje se očekuju uskoro, poput povijesti, dodataka i podrške za tumač koda.

Windows 11 Sljedeće godine očekujemo novu verziju Windowsa, a na tržište stižu i AI osobna računala

Iako zadržava značajke kao što su GPT Vision i DALL-E, Copilot djeluje kao višenamjenski Android pomoćnik. Njegova veličina od 83 MB ukazuje na Chromium u paketu, koji se razlikuje od oslanjanja na Googleov WebView.

Ključna riječ - besplatan

Copilot je izvrstan u izradi e-poruka, sastavljanju i sažimanju teksta, višejezičnom prevođenju sadržaja i lektoriranju.  Podrška za dodatke, uključujući one trećih strana, pomaže u zadacima poput planiranja putovanja.

Čak i bez dodataka, Copilot stvara personalizirane planove putovanja i učinkovito izrađuje ili ažurira životopise. Ističe se i Image Creator koji iskorištava mogućnosti OpenAI-jevog Dall-E 3 za generiranje kvalitetnih vizualnih prikaza iz tekstualnih upita, spremajući ih u  galeriju na mobilnom uređaju.

Satya Nadella Microsoft se pohvalio: Njihov AI alat povećava produktivnost za 70 posto

Iz Microsofta naglašavaju kako je Copilot kompatibilan s Androidom 11 ili novijim verzijama, što znači da aplikacija neće biti dostupna na ranijim verzijama Android OS-a.

Microsoft je već ranije objavio kako će AI usluge korisnicima nuditi besplatno, a ova aplikacija samo je još jedna potvrda te namjere. 

Izvor: Windows Latest

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti