Misteriozna poruka uznemirila korisnike Galaxy telefona, iz Samsunga poručuju da je bila nenamjerno poslana

Još je veću nedoumicu izazvala činjenica da su poruku primili samo neki korisnici, a kad su ju pokušali otvoriti, poruka je samo nestala.

Martina Čizmić | 20.02.2020. / 16:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Ako ste ponosni vlasnik nekog od Samsung Galaxy pametnih telefona, vjerojatno vas je danas neugodno iznenadila misteriozna poruka koja se pojavila na nekim ekranima.

Poruka u kojoj je pisao samo broj jedan, zbunila je korisnike diljem svijeta (pa tako i u Hrvatskoj).

Još je veću nedoumicu izazvala činjenica da su poruku primili samo neki korisnici, a kad su ju pokušali otvoriti, poruka je samo nestala.

Prema trenutno dostupnim informacijama, poruka je došla putem aplikacije Find My Mobile, koja je predinstalirana na Samsungovim uređajima i korisnicima bi trebala omogućiti da lakše pronađu izgubljene ili ukradene mobilne telefone. No, neki od korisnika isključuju tu opciju kako bi spriječili bilježenje lokacija na kojima se nalaze.

Upravo zbog činjenice da bilježi lokaciju, korisnici su se zabrinuli da se radi o pokušaju hakiranja njihovog mobilnog uređaja.

Upitali smo Samsung o čemu se radi i trebaju li korisnici biti zabrinuti zbog takve poruke.

Obavijest je nenamjerno poslana na ograničen broj Galaxy uređaja. Uvjeravamo naše korisnike da ova obavijest ni na koji način ne utječe na njihove uređaje i žao nam je ako je ovo uzrokovalo neugodnosti. Osigurat ćemo da se slična situacija ne dogodi u budućnosti, poručili su iz Samsung Hrvatska na naš upit.

Dakle, nema mjesta za paniku. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti