Mlade buduće liderice učile o kibernetičkim pitanjima u sklopu "Škole za ženski leadership u digitalno doba"

Između 2500 prijavljenih mladih liderica iz cijele Europe, stručni žiri odabrao je 29 sudionica za cjelotjedni program masterclass predavanja, timskih projekata, aktivnog učenja, grupnih aktivnosti, tematskih večera i kulturnih iskustava.

Martina Čizmić | 25.07.2022. / 16:56

Europska leadership akademija (Foto: Huawei)

Nakon dva uspješna izdanja „Škole za ženski leadership u digitalno doba“ održanih u Lisabonu i Nici, Europska leadership akademija ove godine organizirala je Ljetnu školu za ženski leadership u digitalno doba 2022. u Pragu, a jedno od predavanja mladim lidericama održala je i Tamara Tafra, diplomatska savjetnica za kibernetička pitanja, hibridne prijetnje i dezinformacije u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri Europskoj uniji.

Između 2500 prijavljenih mladih liderica iz cijele Europe, stručni žiri odabrao je 29 sudionica za cjelotjedni program masterclass predavanja, timskih projekata, aktivnog učenja, grupnih aktivnosti, tematskih večera i kulturnih iskustava. Iz svake države članice EU odabrana je po jedna sudionica plus jedan sudionik iz zemalja Zapadnobalkanske šestorke te po prvi put jedna studentica iz Ukrajine.

Ovo su izazovna vremena za čitavu Europu i važnije je nego ikada promicati jednakost i raznolikost, što Huawei definitivno prepoznaje. Danas ponovno osnažujemo 29 mladih žena da oblikuju svijet tehnologije, ali sutra želimo da njihov primjer inspirira mnoge druge. One će biti među liderima sljedeće generacije kreatora promjena u Europi – generacije čiji će ključni izazov biti da se pobrinu da nitko ne bude zapostavljen u digitalno doba, istaknula je Berta Herreeo, voditeljica odjela za jednakost, raznolikost i inkluziju u Huawei EU.

Žene na vodećim pozicijama još uvijek nisu norma našeg društva. Jednakost je povezana s inovacijom i demokratizacijom. Za daljnje poticanje ravnopravnosti spolova, moramo podržati demokratizaciju. To je također preduvjet za odgovornu integraciju tehnoloških promjena u društvo, dodao je Bohumil Kartous, direktor Praškog instituta za inovacije (PII).

Tvrtke i države jake su onoliko koliko su jake mogućnosti koje pružaju svima da oslobode svoj potencijal. Žene čine polovinu populacije. Kako bi se postigao održiv ekonomski napredak, žene moraju biti ključan dio jednadžbe. Naša je dužnost podržati talente žena – ukloniti rodni jaz u tehnološkom sektoru i šire. Huawei u to snažno vjeruje, zaključio je na kraju Tony Jin, glavni predstavnik Huaweija u europskim institucijama.

U Europi postoji beskrajno mnogo talenata, ali ponekad taj talent nije prepoznat ili podržan od drugih. Događaji koji sudionicima omogućuju izradnju vlastite mreže kontakata mogu pružiti konkurentsku prednost sudionicima, posebno u ranim fazama njihovih karijera, naglašava Tsvetelina Penkova, zastupnica u Europskom parlamentu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti