Mladi poduzetnik Ivan Mrvoš, sa svojim klupama potpisao novi ugovor vrijedan gotovo 40 milijuna kuna

Pametne klupe iz Solina Steora izgleda da će krasiti razne dijelove svijeta.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 14.07.2016. / 20:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ivan Mrvoš, mladi poduzetnik iz Solina na svom je Facebook profilu objavio kako su potpisali ugovor vrijedan oko 40 milijuna kuna za proizvodnju 2700 pametnih klupa u idućih 5 godina. Ugovor je potpisan između mlade tvrtke Include i Mtk Renewable Energy Investment te će kompaniji dati novi vjetar u leđa.

“Ovo je rezultati danonoćnog rada i odricanja 20 mladih ljudi koji su dali 100% sebe za ovu tvrtku, koji su nekim danima radili i po 24 sata u komadu za 0 kn bonusa i koji su ostali tu bez obzira na to što su im drugi govorili da ovo nikada neće postat veliki projekt. Ponosan sam da imam mogućnost radit s ovim ljudima svaki dan” — ističe Mrvoš.

No ovo nije jedina pozitivna vijest. Naime, Mrvoš dodaje kako sljedeći tjedan šalju prve probne klupe u Katar, SAD i Švicarsku, pa se tako nadaju novim ugovorima, samim time i novim zaposlenjima.

Nisu uvijek cvjetale ruže mladom poduzetniku. U početku naišao je na otpor hrvatskih poduzetnika i investitora koji nisu vjerovali u Ivanovu ideju, no unatoč svemu, mladi je poduzetnik ustrajao u svom naumu da izradi pametnu klupu. Za one manje poznate, Steora je pametna klupa koja na prvu izgleda vrlo jednostavna, no unutar nje se nalazi prava čarolija. Velike solarne ćelije omogućuju napajanje pametnih telefona, točnije postoje četiri USB priključka za tablet ili smartphone, ima noćnu rasvjetu, kontrolu CO2, prikaz temperature zraka, a dnevno proizvede oko 0.5 KW. Klupa može raditi oko 10 dana bez sunca, no u zimskom razdoblju kupa “hibernira”, ili ima zimski san do ljepših dana. U to vrijeme koristi se za sjedenje, a na nju stane do 4 osobe, te klupa može podnijeti oko 300 kilograma.

Steora svako malo dobiva i neke nove značajke kao što su novi i kreativni oglasni prostori, stoga ne sumnjamo kako će se u budućnosti ovaj proizvod još više razvijati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti