Mladi varaždinski programer izbacio novu igru - Endless Sky

Mladi 18 godišnji Varaždinski developer Leon Šebrek na trgovinu Google Play izbacio je novu igru, Endless Sky. Besplatni naslov zasad je dostupan za Android, dok bi iOS verzija trebala biti dostupna u skorijoj budućnosti.

Dino Musliu Dino Musliu | 31.07.2015. / 07:30

Mladi varaždinski programer izbacio novu igru - Endless Sky

Mladi 18-godišnji varaždinski developer Leon Šebrek na trgovinu Google Play izbacio je novu igru, Endless Sky. Besplatni naslov zasad je dostupan za Android, dok bi iOS verzija trebala biti dostupna u skorijoj budućnosti. 

Radi se o igri inspiriranoj bezvremenskim Flappy Birdom koja ipak donosi nekoliko novosti kao što su četiri igraća moda od kojih je jedan klasičan u kojem dodirom na ekran izbjegavamo svijetom razbacane prepreke ne bismo li dogurali što je dalje moguće, dok u drugom to isto radimo glasovnim naredbama, a ne dodirom. Treći mod inspiriran je popularnom Valveovom igrom Portal i postavlja nas u prostoriju u kojoj leteći s jedne na drugu stranu prolazimo kroz portale. Ovaj mod zahtijeva posebnu pažnju budući da se vrata portala svaki puta pojave na drugom mjestu, zbog čega su dobri refleksi imperativ.

Mladi varaždinski programer izbacio novu igru - Endless Sky

Četvrti i posljednji mod omogućuje natjecanje s drugim igračima iz svih kutaka svijeta u stvarnom vremenu, što bi u igru trebalo unijeti još veću napetost. Igra će nam omogućiti da suparnike pronađemo automatski, odnosno da ih pozovemo sami putem Facebooka.

"Bavim se izradom igara već od malena. U petom razredu osnovne škole počeo sam se baviti izradom igara i od onda sam se naučio sve korake da sam napravim vlastitu igru, od crtanja, programiranja, modeliranja i drugih aspekata" - kaže Leon. 

Do danas je izradio već 25 igara, od kojih je na tržište izbacio njih pet. Na igri Endless Sky, kaže, radio je nekoliko mjeseci "i danima i noćima".

Endless Sky je trenutno besplatno dostupan samo u Android verziji, a igru možete preuzeti ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti