Moderni vjernici za mir u svijetu mogu moliti uz eKrunicu

Kad nije u upotrebi, eKrunica funkcionira poput pametne narukvice i modnog dodatka.

Martina Čizmić | 18.10.2019. / 14:00

Galerija

Moderni vjernici dobili su pametni uređaj koji im omogućava da nauče kako zajednički moliti za mir, a pri tome i voditi računa o vlastitom zdravlju.

Radi se o eRosary (odnosno hrvatski eKrunici) koja je predstavljena u Vatikanu u sklopu projekta "Click To Pray eRosary". Kako su istaknuli na predstavljanju predstavnici Papine svjetske mreže za molitvu, eKrunica je "interaktivan, pametan, nosivi uređaj s aplikacijom koji služi kao alat za učenje toga kako moliti krunicu za mir u svijetu".

Iako je prvenstveno namijenjena mladima koji su ovisni o svojim pametnim uređajima, eKrunicu mogu koristiti svi.

Projekt spaja najbolje od Crkvene duhovne tradicije i posljednji napredak u tehnološkom svijetu, istaknuto je na predstavljanju.

eKrunica se sastoji od 10 crnih kuglica te malog križa u kojem se skriva sva tehnologija. Za aktivaciju je dovoljno pokrenuti aplikaciju na pametnom telefonu i odabrati želi li korisnik moliti standardnu krunicu, tematsku krunicu (koje će biti dodavane tijekom godine) ili kontemplativnu krunicu. Kad molitva započne, eKrunica prati korisnikov napredak u molitivi.

Aplikacija, dostupna za iOS i Android, također pruža mogućnost vođene molitve te dodatne vizualne sadržaje koji bi trebali pomoći vjernicima u molitvi.

Kad nije u glavnoj upotrebi, eKrunica funkcionira poput pametne narukvice i prikuplja podatke o zdravlju i životnim navikama nositelja te ga, putem aplikacije, obavještava o tome koliko je koraka napravio tijekom dana, odnosno koliko je kalorija potrošio.

eKrunicu je moguće nositi i poput bilo kojeg drugog modnog dodatka, a univerzalni dizajn odgovarat će i muškarcima i ženama.

eKrunica je otporna na vodu i prašinu, a puni se bežično (2,5 sati punjenja osiguravaju 4 dana korištenja).

Moguće ju je kupiti putem službene stranice, po cijeni od 99 eura, čime se sufinancira daljnji rad Papine mreže. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti