Motorola Razr: Povratak legendarnog preklopnog telefona

Na Mobile World Cogressu iz Lenova ponovno su najavili mogućnost razvoja preklopnog pametnog telefona po uzoru na legendarni RAZR.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.03.2018. / 10:04

Motorola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nokijina igra na nostalgiju se isplatila – iako nema podataka o broju prodanih komada modela 3310, kao niti o zaradi od prodaje, marketinški učinak koji je donijelo oživljavanje ove legende je nemjerljiv. To su pokazali i odlični prodajni rezultati HMD Globala (kompanije koja ima pravo na korištenje brenda Nokia) tijekom prošle godine, a sada su na Mobile World Congressu u Barceloni odigrali na istu kartu i predstavili još jednu legendu iz devedesetih – Nokiju 8810, samo, naravno, novu i modernu verziju.

Prvi su dojmovi ponovno pozitivni te se čini kako ima nešto u tim starim i nostalgičnim modelima koji su obilježili kraj devedesetih i početak prošlog desetljeća i, usprkos brojnim naprednim tehnologijama koje nas okružuju, ponovno se javlja želja za posjedovanjem takvog gadgeta iz prošlosti.

Sličnu strategiju nostalgije mogao bi uskoro primijeniti i Lenovo te je njihov CEO Yang Yuanqing u jednom intervjuu tijekom mobilnog kongresa, odgovarajući na pitanje o Motoroli RAZR, rekao kako bi takav uređaj mogli "razviti ili realizirati uskoro". Lenovo neće kopirati Nokiju u predstavljanju sličnog telefona kakav su imali sredinom prošlog desetljeća, već bi novi RAZR, možemo iščitati iz njegovih komentara, trebao biti smartphone koji će konkurirati današnjim top-modelima.

Naime, govoreći o novim tehnologijama i savitljivim ekranima, rekao je kako ćemo vidjeti sve više inovacija u njihovu dizajnu telefona, tako da bi novi RAZR mogao biti jedan od prvih telefona koji će imati savitljivi ekran koji će moći u potpunosti zaklopiti. Također, ovaj bi uređaj, poput originalnog modela, trebao imati i vanjski ekran za prikazivanje obavijesti, no kako službenih informacija nema, možemo samo nagađati o potencijalnim opcijama.

Motorola RAZR jedan je od najprodavanijih preklopnih telefona na svijetu koji je u svojim zlatnim danima bio iznimno popularan, a model V3 prodan je u čak 130 milijuna komada. Bilo je to vrijeme dok su preklopni telefoni bili iznimno popularni, no kao i modeli s hardverskom tipkovnicom, pojavom pametnih telefona s ekranima osjetljivim na dodir s vremenom su pali u drugi plan na mobilnom tržištu.

Ako ste koristili RAZR i s nestrpljenjem iščekujete novu generaciju ovog modela, upozorit ćemo vas kako informacije o njemu kruže još od 2016., a i prošle godine na Mobile World Congressu šef Lenova govorio je o ovom telefonu, no za sada sve je ostalo samo na riječima.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti