Može li Lenovo konkurirati tržištu mobilnih uređaja?

Lenovo je zadnje vrijeme sve aktivniji na tržištu pametnih telefona, a to pokazuju sa svojim modelima.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 28.10.2015. / 13:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Lenovo je zapravo friški igrač na tržištu pametnih telefona, no zato su vrlo iskusni na tržištu laptopa. Može li Lenovo uspjeti na tržištu pametnih telefona kao što je uspio na tržištu prijenosnika?

Na to pitanje teško je odgovoriti, no činjenica jest da se Lenovo trudi biti sve bolji. Jasno je da za klub premium telefona još uvijek moraju puno raditi, no svakim modelom mogli bi biti sve bliže.

Za sada Lenovo ima više fokus na srednji cjenovni rang pametnih telefona, što znači da se njihove cijene kreću oko 200-injak dolara. Primjerice njihov K80M košta 170 dolara, a u njemu se nalazi 2GB RAM-a, 32GB interne memorije, te četverojezgreni procesor radnog takta 1.8GHz.

Lenovo sa svojim modelima stavlja naglasak na glazbu, pa tako njihovi bolji modeli imaju i poseban softver za upravljanje zvukom.

Zaslon od 5.5 inča je visoke kvalitete, a pod visokom kvalitetom smatramo FullHD rezoluciju s 441 piksela po inču. Na prednjoj strani uređaja K80M ima kameru od 5MP dok je na stražnjoj strani znatno bolja od 13MP s led bljeskalicom, auto fokusom i F/2.2.

Uz sve to tu je i baterija od 4000mAh, što je sasvim dovoljno za uređaj ove klase.

Ako sve skupa sažmemo, jasno je vidljiv smjer u kojem se Lenovo kreće, barem za sada, a tko zna, možda u neko vrijeme objave i nekakav premium telefon s kojim će konkurirati danas velikim igračima poput Samsunga, LG-a, Applea i drugih.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti