Može li Nintendo prodati više od 100 milijuna konzola Switch?

Nakon neuspjeha s modelom Wii U, Nintendo je predstavio konzolu koja bi dugoročno mogla zaprijetiti čak i PlayStationu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.01.2018. / 11:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz Sonyja su nedavno objavili prodajne brojke za blagdansku sezonu te su tijekom tog razdoblja prodali 5,9 milijuna konzola, dok je ukupan broj prodanih Playstation četvorki premašio 73 milijuna. Na krilima odlične prodaje tijekom samo nekoliko godina PS4 već je zauzeo deseto mjesto na listi najprodavanijih konzola u povijesti, prestigavši Nintendov 3DS, a uskoro bi mogli prestići i PlayStation 3 (prodan u 83,8 milijuna komada) koji se nalazi na sedmom mjestu – što se ostalih PlayStationa tiče, prvi model PlayStationa prodan je u 102,49 milijuna primjeraka, dok je PS2 najprodavanija konzola u povijesti te je prodana u više od 155 milijuna komada. Dok se iz Sonyja hvale odličnom prodajom konzola, Microsoft i dalje ne govori o prodajnim brojkama, no iz ove kompanije napominju kako je prodaja Xboxa One nadmašila njihova očekivanja.

No, usprkos odličnoj prodaji PlayStationa i Xboxa, čini se kako je prošlu godinu, kada se konzole u pitanju, obilježio – Nintendo. Nakon debakla s modelom Wii U, početkom 2017. počela je prodaja modela Wii Switch te je nakon deset mjeseci prodan u više od pet milijuna komada, čime je postao najbrže prodavana konzola u povijesti SAD-a. Iako je po prodaji Switch daleko iza PlayStationa i Xboxa, što je i logično jer je puno kraće na tržištu, u Nintendu u budućnosti očekuju veliku prodaju, a na Forbesu vjeruju kako bi ova kompanija ukupno mogla prodati više od 100 milijuna konzola pa možda čak i ugroziti prodaju PlayStationa 4. Naime, novinari Forbesa kažu kako će se Sony s vremenom okrenuti PlayStationu 5 te će prodaja PS4 biti sve manja, dok će potražnja za konzolom Switch i dalje biti velika – iako je s obzirom na trenutne prodajne brojke teško povjerovati da će prodaja Switcha na kraju biti veća od PS četvorke.

Veliki adut nove generacije Nintendove konzole dodatni je ekran koji korisnicima omogućuje igranje igara i u pokretu, tj. ne moraju biti vezani za TV kao s PlayStationom i Xboxom pa, osim što je Switch klasična igraća konzola, to je i dlanovna konzola, što će također tijekom vremena imati veliki utjecaj na njenu prodaju, jednako kao i brojne odlične igre poput Legendo of Zelda: Breath of the Wild i Mario Odyssey koje su predstavljane ove godine.

Koji je vaš favorit među konzolama – PlayStation 4, novi Xbox ili Nintendo Switch?

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti