Može li Xiaomi s novim uređajem otići korak dalje prema nižoj cijeni i boljoj kvaliteti?

Xiaomi je krajem prošle godine predstavio novi uređaj Redmi 3, a da li je uređaj na testu uspio impresionirati ili ne pogledajte u nastavku.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 14.01.2016. / 09:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Xiaomijev Redmi 3, uređaj je koji slovi kao vrhunski uređaj za malo novaca. Kada pričamo o malo novaca govorimo o cifri od 160 dolara, što je recimo vrlo pristupačno svakom prosječnom korisniku.

Da li je ovaj 5 inčni smartphone dovoljno dobar da posluži zahtjevnim korisnicima ili prosječnim? Na to pitanje trebate vjerojatno odgovoriti sami, no činjenica jest da Xiaomi proizvodi vrhunsku uređaje.

Naime, uređaj ima svojih prednosti kao što su brzina, vrhunska baterija i lijep dizajn, no isto tako ima i svoje lošije strane kao što su boje na ekranu, kamera, itd. No ovdje svakako moramo nadodati da kriterij za “lošije” varira od osobe do osobe, tako da ako ste navikli imati iPhone ili Samsung, da vjerojatno ćete osjetiti razliku, no ako ste imali neki lošiji uređaj, Redmi 3 će biti preporod u svakom smislu.

Iako nisam imao prilike isprobati ovaj uređaj osobno, napravio sam malo istraživanje i pogledao što drugi pričaju o njemu. U većini slučajeva, uređaj je dobro prihvaćen od onih koji su ga probali, a mane, pa mane ima svaki uređaj, tako i ovaj, no jesu li to mane koji će vam ometati svakodnevni rad? Nikako!

Sa 2GB RAM-a i 16GB interne memorije, uređaj radi fluidno prema svim recenzijama, a Xiaomijev prilagođeni OS izgleda vrhunski i jednostavno.  Prednja kamera je 5MP, pa tako ne možete puno očekivati od nje, a niti isto to ne možete očekivati od prednje kamere na vašem starom iPhoneu 5 ili Galaxyju S3. Nadalje, stražnja kamera je 13MP i ako ne patite na svaki piksel i usporedbu boja, ovo je uređaj stvoren za vas.

Ono što me uvijek najviše veseli kada čitam o novim uređajima jest baterija, pa tako ova baterija na testu izdrži skoro dan i pol intenzivnog korištenja, a dva dana normalnog.

Sve u svemu, po svemu što nudi Redmi 3 za 160 dolara je više nego dovoljno, pogotovo kada u imenu “krije” Xiaomi. Mislim da od ovog ne trebate dalje tražiti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti