Može li zaživjeti ova ideja iz Alcatela?

Alcatel se vraća na mobilno tržište, i to u velikom stilu. Iako ga svi dobro poznajemo po vremenima kada još nije bilo smartphonea, odnosno kada smo nosili 'cigle', Alcatel se vraća na velika vrata.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 09.09.2013. / 13:51

Može li zaživjeti ova ideja iz Alcatela?

Alcatel se vraća na mobilno tržište, i to u velikom stilu. Iako ga svi dobro poznajemo po vremenima kada još nije bilo smartphonea, odnosno kada smo nosili "cigle", Alcatel se vraća na velika vrata.

U svojoj prodaji već imaju nekoliko uređaja koji bilježe relativno dobru prodaju, uz to Alcatel ima ideju kako biti drugačiji, no može li ovaj koncept zaživjeti? Prije nekoliko dana imao sam prilike pričati s ljudima koji se brinu za Alcatel i pokazali su mi koncept koji je kompanija objavili na IFA sajmu u Berlinu.

Naime, svi znamo da je velike uređaje, pritom mislim na 5 i više inča, teško nositi u džepu, no s druge strane ugodno je koristiti uređaj s velikim zaslonom za surfanje, dok je za pozive to ipak malo teže. U ovom drugom slučaju Alcatel je napravio mali uređaj koji se spaja preko Bluetootha na veliki One Touch Hero, pa tako možete pisati poruku, zvati i primati pozive na "stanicu" koja nema SIM, već se direktno povezuje s svojim matičnim uređajem One Touch Hero.

Dakle, vaš veliki phablet može ostati u torbi dok vi obavljate sve pozive preko male jedinice koju možete bez problema nositi u džepu. 

S obzirom da je Mashable na IFA sajmu isto posjetio Alcatelov štand, zanimljiva je informacija da osim ove "jedinice" Alcatel namjerava objaviti i cover za Hero koji je izrađen od e-inka, a na kojem se prikazuju različite obavijesti, kao što su propušteni pozivi i slično.

One Touch Hero zajedno s svojom "jedinicom" stići će na tržište već sljedeći mjesec i to u Europu, Kinu i Latinsku Ameriku, dok će SAD ipak pričekati malo. 

Drugi korak Alcatela sigurno će biti pametni sat, no i ova verzija ne izgleda loše, čak bi rekao da je ideja vrlo zanimljiva!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti