Mravlja posla: Evo zašto mravi misteriozno kruže oko ovog iPhonea

Na internetu se ovih dana pojavio vrlo zanimljiv i pomalo bizaran videozapis na kojem se nalazi iPhone okružen vojskom mravi koji neko vrijeme najprije nepravilno kruže oko telefona, no kada on počne zvoniti, ovi se insekti formiraju u krug oko uređaja.

Monika Nožić Monika Nožinić | 04.09.2015. / 07:00

Mravlja posla: Evo zašto mravi misteriozno kruže oko ovog iPhonea

Na internetu se ovih dana pojavio vrlo zanimljiv i pomalo bizaran videozapis na kojem se nalazi iPhone okružen vojskom mravi koji neko vrijeme najprije nepravilno kruže oko telefona, no kada on počne zvoniti, ovi se insekti formiraju u krug oko uređaja.

Sve izgleda poput kakvog rituala, a u opisu videa navodi se da ovaj fenomen nastaje zato što na mrave utječe elektromagnetni val dolaznog poziva. S ovom se tvrdnjom slaže se i Nigel Andrew sa Sveučilišta Nova Engleska.

"Mravi na svojim antenama imaju magnetne receptore. Ako prelaze veće udaljenosti, pomoću tih antena i magnetnih zračenja iz zemlje znaju u kojem se smjeru kreću - istočno, zapadno, sjeverno ili južno", istaknuo je Nigel.

Ipak, Simon Robson, koji se bavi istraživanjem insekata, smatra da su mravi skloni hodanju u krug i bez telefona u sredini i da to može značiti da su izgubili feromonski trag pomoću kojeg prate ostatak grupe. Kakav god razlog bio, ovaj je videozapis zaista nevjerojatan.

Uvjerite se i sami:

Izvor: Engadget

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti