Mrvoš: Pripremamo se za nove investicije, zapošljavanja, tržišta i proizvode

Forbesovo priznanje definitivno je posebno po tome što smo ponovno prepoznati na globalnoj razini, kaže Mrvoš.

Martina Čizmić | 12.02.2019. / 18:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mladi poduzetnik iz Solina, Ivan Mrvoš, dobro je poznat i izvan granica Hrvatske. Njegova tvrtka Include koja proizvodi pametne solarne klupe svoje je proizvode plasirala diljem svijeta. 

No, iako je za svoj rad i proizvod već dobio brojna priznanja i nagrade, još uvijek se iznenadi kad pročita svoje ime u društvu drugih mladih i pametnih ljudi. Pogotovo na svjetskoj razini.

Tako ga je, kako sam priznaje, pomalo iznenadilo uvrštavanje u prestižan izbor "30 under 30", 30 izvanrednih ljudi mlađih od 30 godina, koji ugledni časopis Forbes objavljuje svake godine. Svoje je oduševljenje izrazio na Facebooku, a što je zapravo dovelo do takvog priznanja otkrio nam je u razgovoru za Zimo.

Prije nekoliko mjeseci kontaktirao nas je jedan od novinara Forbesa i obavijestio kako smo nominirani u kategoriji 30 Under 30, te zamolio da dostavimo više podataka o poslovanju tvrtke u proteklih nekoliko godina i moj životopis. Danas smo dobili službenu informaciju od strane glavnog urednika da smo na Europskoj listi u kategoriji Manufacturing & Industry, prisjeća se Mrvoš.

Što za vas osobno znači takvo priznanje?

Kao i svako priznanje koje smo primili u proteklih nekoliko godina ovo nam je jednako značajno. Definitivno je posebno po tome što smo ponovno prepoznati na globalnoj razini, ali smatram kako ovo nije samo rezultat isključivog mog rada, već rada cijele tvrtke, kaže Mrvoš.

S obzirom na to da su 2018. godinu završili s izvrsnim rezultatima, a 2019. započeli još bolje, zanimalo nas je i što im je u planu za dalje.

Tvrtka je trenutno prisutna na 41 globalnom tržištu sa više od 900 prodanih klupa. Krajem prošle godine predstavili smo i Monna ciklo klupu, čime se naš prodajni portfelj popeo na ukupno devet proizvoda. Trenutno smo započeli pripremu novog investicijskog ciklusa, značajno većeg od prvoga, te već razgovaramo s nekoliko potencijalnih investitora. Nakon toga slijedi novi ciklus zapošljavanja, otvaranje novih tržišta i nastavak razvoja novih proizvoda, najavljuje Mrvoš na kraju razgovora.

Sigurni smo da će, ostvare li svoje planove, i sljedeće godine pronaći svoje mjesto u odabranom društvu uspješnih mladih ljudi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti