Musk iskreno priznao: Tesla je bila na rubu kolapsa, a on je pretjerao s poslom

Situacija u Tesli bila je prilično alarmantna – gubili su novac "kao ludi", a proizvodnja nije bila u skladu s najavama i očekivanjima

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.11.2018. / 12:22

Elon Musk (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dio ove godine Elon Musk proveo je "ratujući" s kritičarima i analitičarima uvjeravajući ih da nema problema za budućnost Tesle i da informacije o skorašnjem bankrotu kompanije nisu istinite. Brojne probleme s proizvodnjom i neispunjenjem zacrtanih ciljeva vezanih za proizvodnju tada ipak nije uspio sakriti te se "ubijao" od posla i često spavao u kompaniji kako bi te probleme riješio i spasio kompaniju.

Njegov trud i zalaganje na kraju su se, barem privremeno, isplatili jer je Tesla, iako s velikim zakašnjenjem, ipak uspjela ostvariti zacrtan plan proizvodnje te su posljednji kvartal napokon završili u plusu.

U razgovoru za američke medije Musk je prošlog tjedna ipak priznao da je situacija u Tesli bila prilično alarmantna jer su gubili novac "kao ludi" te ih je od kraja dijelio jednoznamenkasti broj tjedana, a sve zbog činjenice da nisu mogli ispuniti plan proizvodnje Modela 3.

Također, prvi je put priznao i ono što je bilo očito s obzirom na njegovo ponašanje u javnosti – konstantni prekovremeni rad ostavio je traga na njegovu psihičkom i fizičkom stanju. Rekao je da ga bole i "srce i mozak" te da takav tempo nikome ne preporučuje, no u ono vrijeme to je morao napraviti.

Da svu svoju snagu i energiju tijekom ove godine nije posvetio Tesli i proizvodnji Modela 3, ova bi kompanija možda već bankrotirala, a ovako su po treći put u povijesti završili poslovni kvartal s profitom i sada je pitanje mogu li nastaviti s takvim pozitivnim poslovanjem i dalje.

U intervjuu za Axios dotaknuo se i putovanja na Mars na kojem radi njegova kompanija SpaceX te je rekao kako postoji 70 posto šanse da i on ode na Crveni planet, usprkos svim opasnostima koje prijete na putu do planeta, kao i na samom Marsu.

Izvor: CNBC


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti