Musk opet ignorira prijetnju: Kaže da je veća šansa da poginete u prometnoj nesreći, nego od koronavirusa

Musk je ponovno pokazao potpuno nerazumijevanje za trenutačnu situaciju…

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.03.2020. / 08:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok sve više država zatvara granice, škole, fakultete i vrtiće, zabranjuju putovanja, dok veliki broj ljudi vrijeme provodi u samoizolaciji i karanteni te dok Donald Trump proglašava izvanredno stanje za SAD-a, Elon Musk ponovno je pokazao nerazumijevanje za opasnost situacije u kojoj se svijet nalazi. Podsjetimo, nedavno je na Twitteru napisao kako je panika oko koronavirusa glupa, zbog čega se našao na udaru kritika velikog broja ljudi.

Slika nije dostupna Ekscentrični američki milijarder poručio da je panika zbog koronavirusa "glupa", odgovor koji je dobio od jednog autora i filmaša je briljantan

U mailu koji je poslao zaposlenicima SpaceX-a, napisao je kako rizik smrti od koronavirusa puno manji od rizika pogibije u prometnoj nesreći tijekom vožnje prema putu kući. Još gore, dodao je kako je prema dokazima koje je on vidio, ozbiljnost i opasnost situacije takva da koronavirus nije među top 100 zdravstvenih prijetnji u SAD-u, prenijeli su na Business Insideru detalje maila koji je poslao.

U istom mailu zaposlenicima je savjetovao da, ako se ne osjećaju dobro, ne dolaze na posao, a isto je savjetovao i ako su bili u kontaktu sa zaraženim osobama. Također, mail sličnog sadržaja poslao je i zaposlenicima Tesle.

Kako će se razvijati situacija s koronavirusom, naravno, nije poznato, a na internetu možemo pronaći svakakve potencijalne scenarije. Od optimističnih baziranih na primjeru iz Kine u kojoj je epidemija i započela, a sad se smiruje pa do onih da je širenje virusa izvan kontrole te bi milijuni diljem svijeta mogli biti zaraženi. Npr. prema jednom istraživanju znanstvenika sa Sveučilišta iz Kalifornije, postoji mogućnost da tijekom sljedećih godinu i pol čak 40 do 70 posto Amerikanaca postane zaraženo s koronavirusom.

Slika nije dostupna Još jedan veliki razlog za slavlje: Musk se na Twitteru pohvalio novim velikim postignućem Tesle

Ipak, više vjerujemo i želimo vjerovati optimističnijim prognozama koje kažu da će, s toplijim vremenom i sve radikalnijim mjerama koje se poduzimaju u brojnim državama, tijekom sljedećih mjeseci broj zaraženih uvelike pasti, a životi će se vratiti u normalu.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti