Muškarac (45) izgubio u Fortniteu od 11-godišnjaka pa mu prijetio ubojstvom

"Pronaći ću te s oružjem. Mrtav si. Doći ću ti večeras kući i sje**ti tvoj svijet", jedna je od poruka koju je muškarac slao dječaku nakon što ga je on "ubio" u Fortniteu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.09.2018. / 10:17

Uplašeni dječak (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci naslušali smo se brojnih neobičnih, bizarnih i zabrinjavajućih priča u vezi s Fortniteom – od prevelike ovisnosti, djece koja uriniraju po kaučima pa do činjenice da je ta igra jedan od uzroka raspada brakova. No ništa se ne može mjeriti s nedavnim događajem iz SAD-a i prijetnjama ubojstvom jednom 11-godišnjem djetetu.

Michael Aliperti, 45-godišnjak i otac troje djece, prije nekoliko dana na Xboxu je igrao najpopularniju igru današnjice Fortnite – čini se kako nije čovjek koji može podnijeti poraz jer je totalno izgubio kompas nakon što ga je u igri ubio 11-godišnji dječak. Umjesto da ugasi konzolu ili započne novu igru, on je preko Xboxa počeo slati uznemiravajuće tekstualne i glasovne poruke dječaku, prijeteći mu da će ga upucati, možda čak i u njegovoj školi.

"Pronaći ću te s oružjem. Mrtav si. Doći ću ti večeras kući i sje**ti tvoj svijet", samo je jedna od poruka koju je ovaj muškarac slao dječaku, a koju su objavili mediji.

Njegove poruke brzo su stigle i do policije, koja mu je poslije jedan ujutro u ponedjeljak pokucala na vrata i uhitila ga pod optužbom teškog uznemiravanja i prijetnji djetetu.

Američka policija i pravosuđe ozbiljno razmatraju ovaj slučaj, pogotovo u kontekstu spominjanja pucnjave u školi, dok je odvjetnik Alipertija kao olakšavajuće okolnosti naveo činjenicu što njegov klijent nikada nije kažnjavan te trenutno prolazi kroz razvod.

No, bez obzira na navedene okolnosti, njegove su prijetnje sulude – čak i da nisu upućene dječaku od samo 11 godina, već nekoj starijoj osobi, jasno je kako su poruke koje je slao zabrinjavajuće i opasne.

Izvor: The Next Web
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti