Myspace otpušta 47 posto radnika

Neki dan smo čitali da društvena mreža Myspace planira otpustiti veliki dio radnika jer se nalazi u problemima, a prema CNETu danas je to i službeno potvrđeno.

Zimo Zimo Damjan Tomšić | 11.01.2011. / 20:10

Myspace otpušta 47 posto radnika

Neki dan smo čitali da društvena mreža Myspace planira otpustiti veliki dio radnika jer se nalazi u problemima, a prema CNETu danas je to i službeno potvrđeno. Kao što znamo tvrtka je već i prije bila u velikim problemima.

Probali su se spasiti novim redizajnom stranica usmjerenim manje više na dijeljenje medijskog sadržaja pop kulture i fokusiranjem na neafirmirane glazbenike.

Čini se da su ove promjene bile dobre, jer od redizajna pa sve do danas se registriralo 3.6 milijuna novih korisnika, a vidi se i rast od 4% u mobilnom pristupu prema Myspaceu.

Doduše danas je ipak Myspaceov CEO (eng. Chief Executive Officer) Mike Jones izjavio da će ova organizacija proći značajno restrukturiranje koje će rezultirati otkazom 47% radnika Myspacea diljem svijeta, što će utjecati na 500 radnika. Nekad su bili senzacija, sve dok ih Facebook jednostavno nije izgurao, a danas se ovakvim pokušajima pokušavaju reorganizirati da bi opstali na tržištu.

Rekli su da će zadržati internacionalnu jezgru radnika, no bit će zanimljivo vidjeti što će se dešavati s Myspaceom pošto glazbenici traže razne alternative u servisima poput Soundclouda ili Bandcampa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti