Na CES-u 2024 predstavljen inovativni prozirni zaslon s kućištem od Swarovski kristala, pokupio i nagradu

Ako ste se pitali koji je idući korak za tehnologiju zaslona, onda jedan od odgovora stiže u obliku luksuznog prozirnog zaslona s kućištem od Swrovski kristala.

Branimir Vorša | 10.01.2024. / 17:22

Luksuzni zaslon s kućištem od Swarovski kristala
Luksuzni zaslon s kućištem od Swarovski kristala (Foto: Continental)

Na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike CES 2024, Swarovski Mobility predstavio je revolucionarni Crystal Center Display, označavajući prvi u svijetu potpuno ugrađeni automobilski zaslon unutar kristalnog kućišta.

Dobitnik počasnog priznanja CES 2024 Innovation Award za izniman dizajn proizvoda, taj avangardni 10-inčni zaslon redefinira luksuzne interijere vrhunskih vozila.

Koristeći najsuvremeniju microLED tehnologiju, Crystal Center Display može se pohvaliti neusporedivom svjetlinom i kontrastom. MicroLED ploča, odgovorna za generiranje slika, genijalno je obješena unutar kristalnog tijela, pružajući poluprozirnu estetiku bez okvira koja interijer vozila pretvara u carstvo minimalističkog luksuza. Ipak, nejasno je podržava li taj zaslon upravljanje dodirom ili ne.

LG OLED T Na CES 2024 u fokusu je ono što korisnik - ne vidi

Crystal Center Display rezultat je kombinacije proizvodnih i procesnih tehnologija koje smo zajedno s Continentalom implementirali u inovativni novi element dizajna, koji je jednako impresivan vizualno kao i tehnički. Na taj način naš kristal postaje mnogo više od samog elementa dizajna interijera - korisnici ga doživljavaju kao ključno interakcijsko sučelje u vozilu, rekao je Peter Widmann, viši potpredsjednik B2B i generalni direktor tvrtke Swarovski Mobility u priopćenju za javnost.

U suradnji sa Swarovski Mobility, integracija automobilskog zaslona i autentičnog kristala donosi prepoznatljiv izgled, postignut kroz specijalizirane tehnike brušenja. Jedinstvena prozirnost tog kristala otkriva središnju konzolu, a rezultat je vizualno upečatljiv zaslon koji besprijekorno spaja tehnologiju sa sofisticiranim dizajnom.

Izvor: The Drive/Continental

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti