Na ICT Supergirls konferenciju po injekciju hrabrosti potrebnu za uspjeh u karijeri

Osim prezentacija gošća predavačica, sudionice će moći poslušati i zanimljiva predavanja stručnjakinja Lemaxa, koje dokazuju kako je moguće izgraditi uspješnu karijeru u ICT-u i bez diplome tehničkog fakulteta te ističu prednosti odabira ICT industrije.

Martina Čizmić | 06.05.2019. / 17:08

ICT Supergirls (Foto: Tanja Bjelić) (Foto: Tanja Bjeli?)

Zagrebački inovacijski centar na Velesajmu obuzet će posebna pozitivna energija 7. svibnja od 13 sati, kad je vrijeme za peto izdanje konferencije ICT Supergirls koja potiče djevojke i žene da karijeru izgrade u ICT industriji, koja pršti od potencijala.

Sve zainteresirane, koji se za sudjelovanje mogu potpuno besplatno prijaviti putem službene web stranice ili Facebook stranice eventa, čeka cjelodnevno druženje uz zanimljiva predavanja uspješnih žena zaposlenih u ICT, ali i drugim industrijama. One se međusobno razlikuju po mnogočemu, no zajednička im je odvažnost da iskoriste svoj potencijal, rezultat koje su njihove impresivne karijere.

Tako će sudionice imati priliku čuti iskustva predsjednice udruge Professional women's network Marijane Šarolić Robić, saznati kako je svoju bitku izborila produkt menadžerica i food blogerica Kristina Šaško, iz prve ruke od voditeljice prodaje pametnih klupa tvrtke Include čuti kako mala sredina nije prepreka za velike rezultate, te se uvjeriti kako su samopouzdanje i mrvica hrabrosti najbolje prijevozno sredstvo za prelazak tisuća kilometara iz iskustva novinarke, TV voditeljice i autorice Riane Petanjek.

Osim prezentacija gošća predavačica, sudionice će moći poslušati i zanimljiva predavanja stručnjakinja Lemaxa, koje dokazuju kako je moguće izgraditi uspješnu karijeru u ICT-u i bez diplome tehničkog fakulteta te ističu prednosti odabira ICT industrije. One su također i idejne začetnice mentorskog programa „You can do IT“, u sklopu kojega djevojke i mlade žene mogu dobiti odgovore na pitanja o ICT industriji ali i konkretne savjete za napredovanje u karijeri ili pak za prvu prijavu na natječaj za posao.

Na event pozivamo sve djevojke i žene kojima je potrebna injekcija motivacije i hrabrosti, objašnjava organizatorica Nataša Kapov, inače voditeljica implementacije softvera u tvrtki Lemax, a koja je ovu globalnu inicijativu i donijela u Hrvatsku. Poseban naglasak stavljamo na ICT industriju jer smo se i sami borili s nedostatkom kvalitetnog kadra, te smo iz prve ruke svjedočili doprinosu stručnjakinja koje su se priključile našem timu.

Program konferencije podijeljen je u dva bloka predavanja između kojih je organizirana i duža pauza za networking, prepričavanje dojmova, te za uživanje u proizvodima partnera koji podržavaju ovaj humanitarni event, dok za kraj eventa organizatori pripremaju iznenađenje za sve posjetiteljice te poručuju: Sudjelovanje je besplatno, ali broj mjesta je ograničen. Stoga nemojte dozvoliti da vam netko izmakne stolac, i prijavite se za sudjelovanje na službenoj web stranici ili Facebook stranici eventa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti