Policija je u petak upozorila na oprez zbog internetskih prijevara, nakon što je Karlovčanin prijavio da je ostao bez više od 14 tisuća kuna koje je online uplatio za fotoaparat.

Prevareni 41-godišnjak prijavio je da je preko interneta s nepoznatom osobom iz inozemstva dogovorio kupnju fotoaparata i u siječnju ove godine uplatio novac. Potom je zaprimio obavijest da je profil hakiran i blokiran te da zbog toga ne može dobiti povrat uplaćenog novca.

Kako da mu fotoaparat nije isporučen niti je ostvario povrat novca, događaj je prijavio policiji.

Policija je tim povodom uputila upozorenje građanima da povećaju oprez prilikom internetske kupovine, posebno ako kupuju skuplje stvari, i to od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe

Kažu i da bi nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na tržišnu kupcima svakako trebala biti jasno upozorenje na to da bi se moglo raditi o prijevari.

S obzirom na to da se radi o kaznenom djelu prijevare, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak, zaključuju u priopćenju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju