Najavljen Dakar 18, sjajna igra za ljubitelje relija

Službena igra tradicionalnog Dakar Rallyja.

Monika Nožić Monika Nožinić | 15.01.2018. / 13:31

Dakar 18 (Foto: YouTube) (Foto: Youtube)

Nakon nekoliko dugih godina čekanja i maštanja, napokon stiže racing igra vezana za jedan od najtežih i najopasnijih događaja – DAKAR 18.

Dakar 18 nije prva igra koja igračima pokušava prenijeti sva iskustva s legendarnog iscrpljujućeg relija. Davne 2001. godine na PlayStationu 2 i Windowsu pojavila se igra Paris-Dakar Rally koja je dobila različite ocjene. Sada kompanija Bigmoon Entertainment na tržište plasira igru Dakar 18 namijenjenu konzolama PlayStation 4 i Xboxu One te PC-ju, a sudeći prema traileru, igra izgleda odlično.

Igra će ponuditi 15.000 kvadratnih kilometara otvorenog svijeta, a vozači će moći izlaziti iz vozila kako bi ih popravili, ali i istraživali ogromni virtualni svijet. Igrači će moći voziti trkaće automobile, kamione, motore, quadove i SxS vozila službenih trkaćih timova koje su developeri vjerno rekreirali u igri.

Igra će biti realistična, a igrači će na raspolaganju imati navigacijski sustav sličan onome koji koriste pravi vozači i timovi koji se natječu na pravom reliju Dakar. Također, treba istaknuti da će se tijekom igre izmjenjivati dan i noć, a mijenjat će se i vremenski uvjeti. Dakar 18 bit će moguće igrati u online i offline multiplayer modu.

O tipovima gameplayja zasad nema informacija, ali očekuju se modovi poput karijere, utrkivanja na određenim stazama, slobodna igra i drugi.

S obzirom na iskustvo kompanije Bigmoon Entertainment, igra Dakar 18 trebala bi biti nešto posebno i drugačije od svega što smo imali prilike vidjeti. Točan datum početka prodaje igre još uvijek nije poznat, a igra se očekuje za PC, PS4 i Xbox One.

Pogledajte impresivan trailer:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti