Najavljeno 8. izdanje konferencije posvećene umjetnoj inteligenciji

Tijekom dva dana programa 50 stranih i domaćih predavača predstavit će brojne uspješne primjere realizacije projekata i najnovija dostignuća na polju AI-a.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.09.2023. / 15:21

AI2Future (Foto: AI2Future)

Organizacija CroAI godinama održava konferenciju u potpunosti posvećenu umjetnoj inteligenciji, a s obzirom na to da je tijekom ove godine postignut veliki napredak ove tehnologije, jasno je kako bi novo izdanje ove konferencije trebalo biti najzanimljivije do sada. Osmo izdanje AI2Futurea održat će se u zagrebačkom Kraš Auditoriumu u četvrtak i petak 19. i 20. listopada, a na njemu će se okupiti više od 400 sudionika, developera, startupova, AI entuzijasta, kao i predstavnika kompanija čije je poslovanje zasnovano na umjetnoj inteligenciji.

Konferencija AI2Future Konferencija AI2Future: Za deset godina ljudi bi se mogli vjenčati s umjetnom inteligencijom

Tijekom dva dana programa 50 stranih i domaćih predavača predstavit će brojne uspješne primjere realizacije projekata i najnovija dostignuća te raspravljati o izazovima najvažnije tehničke revolucije. Razgovarat će se i o budućnosti poslovanja, promjenama koje donosi umjetna inteligencija te o tome kako da tvrtke i pojedinci postanu aktivni sudionici razvoja temeljenog na umjetnoj inteligenciji.

Posjetitelji će moći birati između tri paralelna programska smjera – inženjerskog, istraživačkog i novog poslovnog smjera. Poslovni smjer predavanja donijet će pregled najboljih praksi vezanih uz prilagodbu i unaprjeđenje poslovanja u eri umjetne inteligencije. Istraživački smjer će prezentirati istraživačke projekte s hrvatskih tehničkih fakulteta – koji već sutra mogu biti inovacije koje će promijeniti način na koji živimo i radimo, a inženjerski smjer će predstaviti istaknute primjere poslovne primjene umjetne inteligencije.

Tijekom konferencije u izložbenom prostoru sudionici će moći upoznati i predstavnike 10 AI startupova koji će predstaviti čime se bave i možda zainteresirati potencijalne investitore ili potaknuti entuzijaste da svoju ideju pretvore u startup projekt.

Među brojnim predavačima treba izdvojiti Jesper Soderberga, senior Digital Play Managera u LEGO System koji istražuje i razvija tehnologije koje će igre učiniti još zabavnijima, inspirativnijima i izazovnijima – i za djecu i za odrasle. Govorit će o tome kako uz pomoć umjetne inteligencije LEGO stvara još zabavnija iskustva koja imaju i fizičke i interaktivne komponente.

Slika nije dostupna Broj startupova koji koriste umjetnu inteligenciju u godinu dana narastao za 60%

Matko Bošnjak je viši znanstveni suradnik u Google DeepMindu, istraživačkom laboratoriju za umjetnu inteligenciju koji će na konferenciji govoriti o najnovijim dostignućima jedne od najutjecajnijih svjetskih tvrtki na području umjetne inteligencije. Ivan Vulić, član istraživačkog tima u Language Technology Labu na Sveučilištu Cambridge, govorit će o modelima dubokog učenja, odnosno o modularnom dubokom učenju i o njegovim primjenama na području obrade prirodnog jezika (Natural Language Processing) i na drugim područjima.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti