Najjači smartphone na svijetu dolazi iz Indije

Je li ovo zaista najmoćniji telefon na tržištu?

Monika Nožić Monika Nožinić | 28.12.2015. / 13:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Indijska kompanija YU tvrdi da je napravila najmoćniji Android telefon pod, za naša područja vrlo zanimljivim, nazivom Yutopia.

Telefon je trebao biti lansiran još početkom prošlog mjeseca, ali se nakon nekoliko odgađanja to napokon dogodilo 17. prosinca.

Yutopia je opremljen s 21 MP stražnjom kamerom, baterijom kapaciteta 3000 mAh, 5,2-inčnim WQHD IPS ekranom, Qualcomm Snapdragon 810 procesorom, 4GB DDR4 RAM, skenerom otiska prstiju i brojnim drugim naprednim karakteristikama.

"Yutopia je revolucionarni poizvod ispunjen neodoljivim 'Around Yu' uslugama, što ovaj pametni telefon čini gotovo pet godina ispred bilo kojeg drugog uređaja", izjavio je Rahul Sharma, osnivač YU Televenturesa.

Tu je i osobni virtualni asistent ‘Around YU’ koji se sastoji od nekoliko usluga vezanih za putovanja, hranu i zabavu, a sve se sadržajno nalazi u jednom prozoru.

‘Around YU’ nudi besprijekorno iskustvo koje pojednostavljuje rad i korisniku štedi vrijeme i trud prilikom prebacivanja između brojnih specijaliziranih aplikacija, tvrde u YU Televenturesu.

Ako telefon naručite putem interneta, dobit ćete ga po cijeni od samo 350 eura, što je dvostruko jeftinije od telefona poznatih svjetskih brendova sličnih specifikacija.

Pogledajte videozapis:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti