Najjeftiniji flagship? Hardver ovog telefona je odličan, a cijena iznosi samo 300 dolara

Xiaomi je predstavio novi brand Poco i prvi telefon Pocophone F1 koji radi na Snapdragonu 835, ima 6GB RAM-a i ekran dijagonale skoro 6,2 inča, a sve po cijeni od samo 300 dolara na indijskom tržištu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.08.2018. / 07:32

Pocophone F1 (Foto: Xiaomi) (Foto: Xiaomi)

Kvaliteta i top performanse, ali po nižoj cijeni od poznatije konkurencije – tako bi mogli opisati Xiaomijeve pametne telefone koji su vrlo popularni i u Hrvatskoj upravo zbog te kombinacije jakih performansi i pristupačne cijene. Ova kompanija nastavlja s istom taktikom te su na indijskom tržištu predstavili novi brand Poco i prvi telefon Pocophone F1 čije specifikacije zvuče nevjerojatno s obzirom na cijenu ovog uređaja koja će u Indiji iznositi oko 300 dolara (oko 2000 kuna).

Za tu cijenu korisnici će dobiti mobilnu platformu koja pokreće većinu najjačih telefona danas – Snapdragon 845 te Adreno 630 grafiku, uz 6GB memorije i 64GB prostora za pohranu podataka. Ovaj uređaj bit će dostupan i u verzijama s 8GB memorije i 128, odnosno 256GB prostora za pohranu te će ove verzije biti skuplje, no i dalje jeftinije od konkurencije. Npr. za posebnu Armored verziju Pocophonea F1 s 8GB/256GB na indijskom tržištu bit će potrebno platiti oko 430 dolara (oko 2700 kuna).

Pocophone F1 (Foto: Xiaomi) (Foto: Xiaomi)

Kako bi telefon bio što jeftiniji, a Xiaomi ipak uspio nešto zaraditi, ova je kompanija štedjela na nekim drugim stvarima – npr. korištenje starije verzije Gorilla Glassa (verzija 3), slabija kvaliteta izrade i ne toliko kvalitetan zvuk, no uz navedene cijene takve stvari većini korisnika ipak neće smetati.

Dolazi s velikim Full HD ekranom od skoro 6,2 inča, dvije stražnje kamere (12 i 5MP) te s umjetnom inteligencijom koja bi se trebala pobrinuti za snimanje još kvalitetnijih fotografija te čak 20MP prednju kameru za snimanje selfija. Treba spomenuti i 4000mAh bateriju koja podržava brzo, ali ne i bežično punjenje, Android 8.1 Oreo s MIUI sučeljem te USB-C priključak.

Telefon je moguće otključati postavljanjem prsta na senzor za otiske prstiju ili pogledom – na The Vergeu kažu kako telefon prilikom podešavanja otključavanja pogledom upozorava kako su drugi načini otključavanja telefona sigurniji jer bi se ovaj uređaj mogao otključati i korištenjem fotografije vlasnika (novinar The Vergea je to pokušao, ali nije uspio).

Službeno predstavljanje Pocophonea za europsko tržište je za pet dana u Parizu kada bi trebali saznati službene cijene – na jednoj nizozemskoj stranici pojavile su se informacije o cijenama koje su skuplje u odnosu na Indiju (399 eura za osnovni model), no sačekajmo ipak 27. kolovoz i službeno predstavljanje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti