Najpopularnija aplikacija za učenje stranog jezika radi na novoj aplikaciji koja bi trebala olakšati učenje - matematike

Službeno, aplikacija je još u veoma ranoj fazi razvoja, no da se na njoj radi, Duolingo je otkrio još u svibnju.

Martina Čizmić | 09.08.2021. / 09:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Vjerojatno ste već čuli za aplikaciju Duolingo, koja milijunima korisnika diljem svijeta omogućuje da kroz jednostavne vježbe svakog dana savladaju novi strani jezik. Možda ste čak i koristili aplikaciju kako biste osvježili svoje znanje ili naučili nešto novo.

Autori ove aplikacije odlučili su otići korak dalje i napraviti novu aplikaciju namijenjenu prvenstveno djeci. No, aplikacija neće pomagati u učenju stranog jezika, već mnogima mrske - matematike.

Kako će aplikacija izgledati i kad bi mogla ugledati svjetlo dana, još uvijek je teško reći. Naime, CEO Duolingo, Luis von Ahn u nedavnom je intervjuu spomenuo da kompanija razvija upravo takvu aplikaciju. Dodao je i kako će više informacija biti dostupno krajem kolovoza kad će Duolingo održati svoju godišnju konferenciju, Duocon.

Službeno, aplikacija je još u veoma ranoj fazi razvoja, no da se na njoj radi, Duolingo je otkrio još u svibnju kad su objavili oglas u kojem traže doktora matematike koji će raditi s "malim timom na razvoju nove aplikacije". Pretpostavlja se da će aplikacija biti fokusirana na učenike u osnovnoj školi, kojima je ulazak svijet matematike najproblematičniji.

No, pričekajmo do kraja kolovoza kad bi Duolingo trebao predstaviti više informacija o novoj aplikaciji.

Izvor: 9to5Mac

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti