Najpopularniji glazbeni servis na svijetu najavio povećanje cijena: Pretplata raste i korisnicima u Hrvatskoj

Poskupljenje se odnosi na brojna tržišta diljem svijeta, uključujući i na tržište Lijepe Naše.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.07.2023. / 15:55

Daniel Ek (Foto: Afp)

Streaming servisi posljednjih su se mjeseci priklonili trendu poskupljenja - Apple je povećao cijene Apple Musica još krajem prošle godine, u siječnju je poskupio i Amazonov glazbeni servis, a nedavno su se na isti nepopularni potez odlučili i u YouTubeu i Tidalu.

Slika nije dostupna Rekordne brojke Spotifyja: Evo koliko ljudi plaća pretplatu za njihov glazbeni servis

Poskupljene su sada najavili i iz najpopularnijeg streaming servisa na svijetu s više od 220 milijuna korisnika. Da će se i Spotify odlučiti na taj potez nedavno je dao naslutiti njihov osnivač i izvršni direktor Daniel Ek. On je tijekom objave poslovnih rezultata u travnju rekao kako je “kompanija spremna za podizanje cijena”. Tri mjeseca nakon toga, njegove su riječi pretočene u djela. Nakon više od desetljeća što je Spotifyev premium plan u SAD-u bio dostupan uvijek po istoj cijeni (9,99 dolara), sada je došlo do promjene te je premium plan poskupio na 10,99 dolara.

Poskupio je i paket Duo, s 12,99 na 14,99 dolara, kao i obiteljski plan čija je cijena s 15,99 (prije 2 godine taj je paket poskupio s 14,99 na 15,99 dolara) na 16,99 dolara. Spotify nije povećao cijene samo u SAD-a, već i na brojnim drugim tržištima, uključujući i hrvatsko.

Ljubitelji glazbe u Hrvatskoj također će svoj omiljeni servis za glazbeni streaming plaćati skuplje, a to je poskupljenje obuhvatilo sve dostupne pretplatničke pakete. Pojedinačni Premium paket, za koji su korisnici do sada mjesečno plaćali 5,99 eura, u budućnosti će plaćati 6,49 eura. Za paket Duo cijena sada iznosi 8,99, umjesto dosadašnjih 7,99 eura, a za isti iznos od jedanog eura skuplji je i obiteljski paket. Umjesto dosadašnjih 9,99, sada je potrebno platiti 10,99 eura mjesečno za ovaj paket koji može koristiti šest korisnika.

Slika nije dostupna TikTok priprema glazbeni servis s kojim bi konkurirao Spotifyu?

Spotify je već korisnicima počeo slati obavijesti o povećanju cijena, a ono će na snagu stupiti od rujna.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti