Nakon jeftinijeg telefona, Apple priprema i cjenovno pristupačni pametni sat?

Appleov jeftiniji pametni sat trebao bi zamijeniti model 3 te bi se na tržištu prodavao po istih 199 dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.08.2020. / 08:01

Tim Cook i Apple Watch Series 4 (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dok je većina mobilnih kompanija u drugom, pandemičnom kvartalu bilježila minuse, Apple je ostvario porast prodaje svojih telefona, ponajviše na krilima velike potražnje za modelom SE. Uređaj koji kombinira zastarjeli dizajn i moderan hardver korisnike je privukao povoljnom cijenom u odnosu na ostale telefone s logom jabuke, a sličnu taktiku, čini se, Cook i ekipa mogli bi primijeniti i na tržištu pametnih satova.

Tim Cook predstavlja nove Appleove proizvode Apple priprema šestu generaciju Apple Watcha, a već znamo koje bi novitete mogao predstaviti

Za sljedeću godinu tako navodno pripremaju Apple Watch SE na kojem bi trebali primijeniti sličnu taktiku kao i s telefonima. Jeftiniji sat trebao bi biti baziran na modelu Apple Watch 3, no uz najnoviji procesor (S6) koji će pokretati nadolazeći Apple Watch 6. Takav model prodavat će se po istoj cijeni (199 dolara) po kojoj se i danas prodaje model 3, dakle za isti novac korisnici bi dobili puno bolji uređaj.

Model SE u prodaji možemo očekivati samo u jednoj veličini (42mm) i dvije verzije - klasičnoj za povezivanje putem WiFija i Bluetootha te u verziji s podrškom i za mobilne mreže. Od ostalih opcija nadolazeći sat trebao bi imati i 16 GB memorije, ali naravno, ne i sve napredne opcije kao i skuplji modeli - npr. ne treba očekivati EKG, always-on ekran, neke mogućnosti vezane uz praćenje aktivnosti i fitnessa i slično. Za takve opcije bit će potrebno kupiti skuplje modele.

Apple, ilustracija Što kažete na ovu novost iz Applea? S iPhoneom i Apple Watchom moći će se otključati i pokrenuti automobili

Ako su glasine objavljene na mreži istinite, onda Apple Watch SE možemo očekivati tijekom ožujka sljedeće godine i nije teško zaključiti da bi potražnja za jeftinijim pametnim satom mogla biti prilično velika.

Izvor: Digital Trends

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti