Nakon manje od 20 godina, Segway se odvozi u povijest

Iako je njegov izumitelj očekivao da će prodati barem 100 tisuća komada u prvoj godini, do sad je ukupno prodano tek njih 140 tisuća.

Hina | 25.06.2020. / 08:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Segway je trebao značiti novo doba mobilnosti, nakon što je njegov izumitelj proglasio skuter na dva kotača, koji sam održava ravnotežu, revolucijom prijevoza u modernim gradovima.

Iako su se mnogi navikli na turiste koji stojeći na tim vozilima kruže gradom trend nikad nije zaživio.

Sada, manje od 20 godina od lansiranja prvog vozila Segways Inc, suočen s konkurencijom električnih skutera klasičnog oblika, objavio je da prestaje proizvoditi skuter, prenose američki mediji.

Izumitelj Dean Kamen stvorio je tvrtku 1999. nakon izuma uređaja koji nalikuje na kosilicu i koristi male električne motore koji prevoze putnika koji stoji na njemu oko 50 kilometara po svakom punjenju brzinom do 18 kilometara na sat.

Vozilo Segway PT počelo se prodavati 2001. po cijeni od 5000 dolara.

Iako je očekivala da će prodati najmanje 100.000 komada u prvih godinu dana tvrtka je ukupno do sada prodala njih 140.000.

Kamen je 2009. prodao tvrtku britanskom poslovnom čovjeku Jimiju Heseldenu koji je godinu dana kasnije poginuo kad je sa Segwayom pao s litice u rijeku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti