Nakon mnogo nagađanja ipak postignut dogovor: IFA ostaje u Berlinu

Organizatori su dodali kako, u okviru novog partnerstva, IFA planira širenje svoje digitalne ponude i robne marke IFA Next kako bi ovom događaju dodala više startupa i inovativnih proizvoda.

Martina Čizmić | 19.11.2022. / 11:31

IFA Berlin (Foto: Messe Berlin)

IFA, jedan od najvećih sajmova potrošačke elektronike, ostaje u Berlinu sljedećih 10 godina, potvrdili su organizatori sajma. 

Naime, nakon ovogodišnje IFA-e pojavile su se informacije kako bi se sajam mogao preseliti iz Berlina u neki drugi njemački grad (najčešće se spominjao Muenchen), ali i da bi mogao u potpunosti napustiti Njemačku. 

No, kako su priopćili, tri su strane postigle dogovor: najvažniji svjetski sajam potrošačke elektronike i kućanskih aparata ostat će na sajmištu Messe Berlin GmbH. Događaj će sada biti odgovornost IFA Management GmbH – novog zajedničkog pothvata kojeg je osnovao gfu Consumer & Home Electronics GmbH zajedno s Clarion Events Ltd, jednim od vodećih svjetskih neovisnih organizatora događaja.

Drago mi je što IFA ostaje u Berlinu. Stručnost Messe Berlina u postavljanju predstave ove veličine i potencijal koji nudi novi IFA Management GmbH bit će presudni u održavanju uspjeha IFA-e u godinama koje dolaze, istaknula je Sara Warneke, direktorica gfu-a.

Organizatori su dodali kako, u okviru novog partnerstva, IFA planira širenje svoje digitalne ponude i robne marke IFA Next kako bi ovom događaju dodala više startupa i inovativnih proizvoda. 

Izuzetno smo uzbuđeni što ulazimo u ovo partnerstvo i potpuno smo predani osiguravanju njegovog daljnjeg uspjeha. Clarionovo partnerstvo s IFA-om, gfu i Messe Berlin dolazi u savršenom trenutku u IFA-inoj priči. Ovo novo zajedničko ulaganje sa sobom donosi ulaganja u isporuku novih značajki, više inspiracije i novi angažman koji će donijeti više posla gradu Berlinu i više posla našim kupcima, dodala je Lisa Hannant, izvršna direktorica Clarion Eventsa.

IFA vuče svoje korijene iz Berlina, gdje je prvi put održana kao Funkausstellung 1924. Stoga smo vrlo zadovoljni što IFA ostaje ovdje još deset godina. Kao jedan od vodećih sajmova u Berlinu, IFA pruža važan gospodarski poticaj za Berlin u njegovoj ulozi sajmova, kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini. Na temelju novouspostavljenog partnerstva, IFA Berlin se može radovati kontinuiranom uspjehu u budućnosti, dodao je Martin Ecknig, izvršni direktor Messe Berlin GmbH.

Podsjetimo, nakon dvije godine pauze zbog pandemije, IFA se ove godine vratila u punom sjaju. Tijekom pet dana sajam je posjetilo više od 161.000 posjetitelja, koji su imali priliku iz prve ruke vidjeti i čuti sve o novim trendovima i uređajima u segmentu potrošačke elektronike. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti