Nakon nadogradnje softvera: Baterija iPhonea traje prekratko i brzo se zagrijava

Nakon nadogradnje iOS-a na verziju 10.1.1 dio korisnika iPhonea ima velikih problema s baterijama

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.11.2016. / 08:39

Baterija

Iz Applea su prije desetak dana objavili kako dio iPhonea 6S ima problema s baterijama zbog kojih se telefon može sam ugasiti te su najavili program zamjene baterija na tim modelima. Korisnici koji imaju problematične telefone trebaju se javiti u Appleove trgovine ili ovlaštene servise koji će im besplatno zamijeniti bateriju, a prije toga savjetuje se, naravno, backupiranje sadržaja putem iTunesa ili iClouda. No, čini se kako ovo nije jedini problem s baterijama za Appleove telefone te se, prema informacijama objavljenim na stranici PC Mag, sve više korisnika žali na prekratko trajanje baterije, pogrešno prikazivanje stanja napunjenosti baterije i brzo pregrijavanje.

Problem je, čini se, u posljednjoj nadogradnji operativnog sustava (iOS 10.1.1) te korisnici nekih modela Appleovih telefona više ne mogu biti sigurni koliko je baterija zaista puna niti koliko će izdržati. Npr., u jednom slučaju baterija koja je bila napunjena 80 posto, preko noći se u potpunosti ispraznila, a kada je korisnik uključio punjač u struju postotak baterije iznosio je 30 posto nakon nekoliko sekundi. U nekim slučajevima nakon prestanka punjenja baterija pokazuje sto posto, no čim se telefon otključa postotak baterije padne ispod pedeset posto. Također, dio korisnika žali se na veliko zagrijavanje baterije koje također utječe na njeno brzo pražnjenje, a ovaj problem nije riješen niti vraćanjem iPhonea na tvorničke postavke.

Iako bi ovaj problem s baterijama mogao biti povezan s Appleovom najavom zamjene baterija za iPhone 6S, na PC Magu kažu kako se zamjena odnosi na mali broj iPhonea, dok se čini kako se problem s brzim pražnjenjem baterije odnosi na veći broj telefona i pojavio se nakon nadogradnje operativnog sustava na verziju 10.1.1. Iz Applea se još nisu oglasili vezano uz ovaj problem te se korisnici nadaju kako bi on mogao biti riješen novom nadogradnjom operativnog sustava.

Izvor: PC Mag

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti