Napokon: Osnovni model iPhonea imat će 32GB memorije

Osnovni model novog iPhonea trebao bi, umjesto dosadašnjih 16GB memorije, imati 32GB, što će razveseliti sve buduće vlasnike iPhonea 7 i 7 Plus

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.07.2016. / 05:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posljednjih godina poboljšana je kamera na iPhoneu, dodana je opcija Live Photos, a videozapise možemo snimati u 4K kvaliteti – sve ovi noviteti zahtijevaju puno više memorije u odnosu na 'obične' fotografije, no dok je Apple cijelo vrijeme poboljšavao telefone, u ovoj kompaniji nisu se potrudili nadograditi količinu prostora za pohranu podataka na osnovom, odnosno najjeftinijem modelu. Vlasnici ovih modela iPhonea tako konstantno moraju brisati aplikacije, fotografije i videozapise, odnosno prebacivati ih na iCloud, Dropbox ili druge servise za pohranu sadržaja.

Srećom, čini se da su u Appleu napokon odlučili reagirati na dugogodišnje kritike korisnika te bi sljedeći model kojeg će predstaviti za dva mjeseca (najvjerojatnije će se zvati iPhone 7, iako ima glasina koje govore drugačije) u osnovnoj verziji koja će se u SAD-u prodavati po 200 dolara uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora imati 32GB memorije. Ako očekujete da će iPhone 7, posljednji i najbolji Appleov telefon napokon ponuditi opciju koja je na ostalim telefonima (uključujući i kineske uređaje koji su puno jeftiniji od iPhonea) postala standard još od 2014., vrijeme je za slavlje – sarkastično su komentirali informacije o povećanju memorije na Mashableu.

Osim što konkurencija već neko vrijeme nudi osnovne modele telefona s 32 GB memorije, veliki broj tih telefona dolazi i s utorom za memorijske kartice na koje se, ovisno o modelu, može pohraniti i do 128GB sadržaja. Dok neki smatraju kako će povećanje memorije osnovnog modela biti iznenađenje jer bi veliki dio korisnika koji je mislio potrošiti sto dolara više na model sa 64GB memorije, sada možda ipak kupiti jeftiniji iPhone s 32GB memorije, ovaj potez mogao bi biti i odgovor Samsungu čiji osnovni modeli iz Galaxy S serije dolaze s više memorije u odnosu na dosadašnje modele Appleovih telefona.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Apple, osim 32GB modela, u prodaji ostaviti 64 i 128GB modele ili će u skuplje modele iPhonea 7 i 7 Plus ugraditi 128 i 256GB memorije. Osim memorije, iPhone 7 trebao bi biti tanji od dosadašnjih Appleovih telefona i vodootporan, a možda neće imati 3,5mm izlaz za slušalice (internetom kruže kontradiktorne glasine). Sve što će donijeti ovi modeli saznat ćemo već za dva mjeseca kada će Tim Cook predstaviti iPhone 7 i 7 Plus.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti