Napokon predstavljen mobitel sa zaslonom od ruba do ruba

Sharp je predstavio zanimljiv mobilni uređaj te napravio svojevrsni presedan kad su pametni mobiteli u pitanju. Model Aquos Crystal izgleda zadivljujuće i neobično sa zaslonom koji se doslovno stapa s ostatkom kućišta.

Zimo Zimo Ivan Galgoci | 20.08.2014. / 20:46

Napokon predstavljen mobitel sa zaslonom od ruba do ruba

Sharp Aquos CrystalSharp je predstavio zanimljiv mobilni uređaj te napravio svojevrsni presedan kad su pametni mobiteli u pitanju. Model Aquos Crystal izgleda zadivljujuće i neobično sa zaslonom koji se doslovno stapa s ostatkom kućišta, a bezela odnosno "mesa" gotovo da i nema. Nešto poput ovog do sada nismo vidjeli, ali smo oduvijek priželjkivali.

Kvaliteta izrade te ergonomija su na zavidnoj razini, dok je ugrađeni hardver posve zadovoljavajući. Mobitel dolazi s popularnim Snapdragon 400 čipsetom, namijenjen uređajima srednjeg cjenovnog razreda, uz četiri procesorske jezgre te 1.5 GB radne memorije. Zaslon je veličine 5 inča, HD rezolucije (720 x 1280), kamera broji 8 megapiksela, prednja 1.2 MP, dok je za softverski dio zadužen Android 4.4.2 KitKat. Usporedno je predstavljena i snažnija verzija s većim, 5,5 inčnim zaslonom.

Treba naglasiti zanimljivu cijenu, koja se kreće od svega 150 do 240 dolara bez ugovorne obveze.

Sljedeći korak je zaslon u potpunosti od ruba do ruba odnosno preko čitave prednje površine. Hoće li nam ovo iskustvo predstaviti Samsung, Sony, Apple ili netko drugi, ostaje nam tek za vidjeti. 

Izvor: gsm.mk

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti