Nastavljaju se napadi na Amazon: Oni su predatori koji uništavaju poslove

Nakon Donalda Trumpa, Amazon je napao i bivši izvršni direktor američkog odjela Walmarta koji je njihovu poslovnu praksu nazvao predatorskom

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.03.2018. / 16:05

Amazon (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što su nedavno objavljene informacije u američkim medijima o tome kako je američki predsjednik opsjednut Amazonom i kako želi iskoristiti sve što je u njegovoj moći kako bi im nametnuo nove poreze ili protiv njih primijenio antitrustovske zakone, putem Twittera javio se i Donald Trump koji je te informacije i – potvrdio.

Rekao je kako je i prije izbora izražavao svoju zabrinutost s Bezosovom kompanijom koja, za razliku od drugih, ili ne plaćaju poreze ili plaćaju jako male poreze, koriste poštansku službu za dostavu čime, tvrdi Trump, nanose velike gubitke SAD-u te se zbog njih zatvaraju tisuće trgovina.

Slično poput Trumpa razmišlja i bivši izvršni direktor Walmarta iz SAD-a Bill Simon. On je u razgovoru za CNBC prije dva dana, govoreći o Amazonu, rekao kako Bezosova kompanija "uništava poslove i vrijednost ovog tržišta", odnosno uništava male trgovine, ali i velike trgovačke lance poput npr. Toys Ur Us.

Pored stvari koje je Amazonu zamjerio Trump, Simon ih je posebno napao njihovo poslovanje u maloprodaji u kojoj bilježe gubitke koje nadoknađuju zaradom u drugim sektorima.

To im omogućuje prodaju stvari po jeftinijim cijenama kojima druge trgovine i maloprodajni lanci ne mogu konkurirati, zbog čega se trgovine moraju zatvoriti, a radnici ostaju bez posla, što je Simon nazvao predatorskim ponašanjem na tržištu.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti