Natjecatelji Shift Hackathona i International Medical Corps zajedno grade aplikaciju koja će spašavati živote!

U Splitu je jučer započeo Shift Hackathon, 24-satno natjecanje pod pokroviteljatvom International Medical Corpsa.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 03.06.2014. / 08:14

Natjecatelji Shift Hackathona i International Medical Corps zajedno grade aplikaciju koja će spašavati živote!

U Splitu je jučer započeo Shift Hackathon, 24-satno natjecanje pod pokroviteljatvom International Medical Corpsa. Događaj su otvorili organizatori Shift Konferencije, predstavnici  splitskih poduzeća Profico, Procedo i Locastic zajedno s glavnim pokroviteljem, humanitarnom udrugom International Medical Corps. Natjecanje će trajati 24 sata bez prestanka, a ukupno 12 timova kao zadatak ima izraditi aplikaciju za prikupljanje podataka o incidentima na terenu.

Nakon završetka natjecanja, timovi koji su uspješno izvršili svoj zadatak imat će na raspolaganju dodatne 3 minute kako bi osvojili naklonost stručnog žirija i izborili svoje mjesto među tri najbolja tima. Osim dugoročne suradnje s IMC-om, pobjednici Shift Hackathona mogu očekivati i vrijedne novčane nagrade. Naime, tim koji osvoji prvo mjesto dobit će 10.000 dolara, dok za drugo mjesto ide 5.000, a za treće 3.000 dolara.

Uz bogate novčane nagrade, pobjednike očekuje i pripadajuće mjesto pod reflektorima. Sva tri pobjednička tima predstavit će svoje projekte na Shift konferenciji pred više od 1000 sudionika, a tom prilikom bit će im službeno uručene nagrade. Osim publike, predstavljanju projekata i dodjeli nagrada svjedočit će i neki od najutjecajnijih ljudi iz IT industrije, kao i svjetski poznati tehnološki i poslovni mediji poput Entrepreneura, Mashablea i The Next Weba.

Shift Konferencija powered by Vip djeluje već drugu godinu za redom. Ove godine je  Generalni pokrovitelj Shift Konferencije Splitsko-dalmatinska županija. A osim Splitsko-dalmatinske županije, Vipa i International Medical Corpsa, Shift Konferenciju su podržali i Splitska Banka, Američko Veleposlanstvo i brojni drugi sponzori. Ako još uvijek niste osigurali kotizaciju za najveću startup konferenciju jugoistočne Europe, to možete učiniti još samo nekoliko dana.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti