U Splitu je jučer započeo Shift Hackathon, 24-satno natjecanje pod pokroviteljatvom International Medical Corpsa. Događaj su otvorili organizatori Shift Konferencije, predstavnici  splitskih poduzeća Profico, Procedo i Locastic zajedno s glavnim pokroviteljem, humanitarnom udrugom International Medical Corps. Natjecanje će trajati 24 sata bez prestanka, a ukupno 12 timova kao zadatak ima izraditi aplikaciju za prikupljanje podataka o incidentima na terenu.

Nakon završetka natjecanja, timovi koji su uspješno izvršili svoj zadatak imat će na raspolaganju dodatne 3 minute kako bi osvojili naklonost stručnog žirija i izborili svoje mjesto među tri najbolja tima. Osim dugoročne suradnje s IMC-om, pobjednici Shift Hackathona mogu očekivati i vrijedne novčane nagrade. Naime, tim koji osvoji prvo mjesto dobit će 10.000 dolara, dok za drugo mjesto ide 5.000, a za treće 3.000 dolara.

Uz bogate novčane nagrade, pobjednike očekuje i pripadajuće mjesto pod reflektorima. Sva tri pobjednička tima predstavit će svoje projekte na Shift konferenciji pred više od 1000 sudionika, a tom prilikom bit će im službeno uručene nagrade. Osim publike, predstavljanju projekata i dodjeli nagrada svjedočit će i neki od najutjecajnijih ljudi iz IT industrije, kao i svjetski poznati tehnološki i poslovni mediji poput Entrepreneura, Mashablea i The Next Weba.

Shift Konferencija powered by Vip djeluje već drugu godinu za redom. Ove godine je  Generalni pokrovitelj Shift Konferencije Splitsko-dalmatinska županija. A osim Splitsko-dalmatinske županije, Vipa i International Medical Corpsa, Shift Konferenciju su podržali i Splitska Banka, Američko Veleposlanstvo i brojni drugi sponzori. Ako još uvijek niste osigurali kotizaciju za najveću startup konferenciju jugoistočne Europe, to možete učiniti još samo nekoliko dana.