Ne možete pronaći svoju ulicu na Google Mapsu? Ucrtajte ju sami!

Google je omogućio korisnicima da sami ucrtaju ulice i putove koji nedostaju, ali i dodaju druge informacije poput smjera kretanja prometa ili zatvorenih ulica.

Martina Čizmić | 12.03.2021. / 12:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je svojim automobilima opremljenim kamerama prošao zaista gotovo cijelu Zemlju ne bi li napravio što točnije karte. U kombinaciji sa snimkama sa satelita, te su karte obično točne. No teško je očekivati da će Google održavati te karte ažuriranima u stvarnom vremenu. Zato se ponekad može dogoditi da neka ulica, za koju ste sigurni da postoji, na Google kartama izgleda poput livade ili šume.

Stoga su u Googleu odlučili iskoristiti snagu mnoštva i korisnicima omogućiti da sami u karte ucrtaju nove ili skrivene ceste koje nedostaju.

Dakle, ako se u vašoj blizini napravila nova ulica koje još nema na Googleovim kartama, možete ju sami dodati.

Trebate samo posjetiti Googleove karte s računala, na kartama pronaći prostor na kojem se nalazi nova ulica, kliknuti na bočni izbornik i pronaći opciju "Uredite kartu/Edit the map". Tamo odaberite opciju "Ulica koja nedostaje/Missing road" te na karti nacrtajte cestu koja nedostaje.

Također možete dodati imena za te nove ceste, ali i promijeniti smjer u kojem se promet kreće na toj cesti te ispraviti netočno ucrtane ceste.

Osim toga, korisnici će moći i upisati obavijesti o zatvaranju cesta i objasniti zašto se to događa, primjerice zbog radova na vodovodu i odvodnji.

No to ne znači da će se te promjene odmah i vidjeti na kartama. Svaka promjena proći će reviziju u Googleu prije nego što bude odobrena i uvrštena u karte.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti