Neobični prioriteti: Polovica generacije Z radije bi ostala živjeti s roditeljima nego se odrekla omiljene aktivnosti

Istraživanje koje je proveo američki June Homes, otkrio je zanimljive stavove koje pripadnici generacije Z imaju, a koji zbunjuju njihove roditelje.

Martina Čizmić | 14.01.2022. / 15:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Generacija Z, odnosno mladi rođeni između 1997. i 2012. godine, imaju nešto drugačije prioritete u životu u odnosu na svoje roditelje. Oni su odrasli uz Google, Facebook i pametne telefone i često svojim aktivnostima diktiraju aktualne trendove.

No, istraživanje koje je proveo američki June Homes, otkrio je zanimljive stavove koje pripadnici generacije Z imaju, a koji zbunjuju njihove roditelje.

Studenti, ilustracija Zanimljivo istraživanje otkrilo: Generaciji Z su najvažniji obitelj i zdravlje, a tehnologiju uzimaju zdravo za gotovo

Primjerce, istraživanje je pokazalo kako bi pripadnici generacije Z radije imali besplatno zdravstveno osiguranje, nego perilicu posuđa, rublja ili sušilicu.

Također, dobar dio pripadnika generacije Z ne želi se odreći svog pametnog telefona ni pod koju cijenu, pa čak ni ako to znači da bi si mogli priuštiti kupovinu stana ili kuće.

Gotovo polovica pripadnika generacije Z, radije bi ostala živjeti kod kuće sa svojim roditeljima, nego se odrekla društvenih mreža.

I na kraju, još jedna zanimljivost. Gotovo trećina američkih pripadnika generacije Z, spremna je unajmiti stan ili kuću, a da ju nikad nije vidjela uživo, već samo putem virtualnog obilaska.

Izvor: June Homes

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti