Nevjerojatno: Zbog ove greške izgubili su 54 MILIJARDE dolara!

marissa mayerKako bi spasio svoj posao, izvršni direktor Yahooa prije dvije godine prodao je 20 posto udjela u Alibabi, a danas taj udio iznosi čak 54 milijarde dolara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.11.2014. / 12:19

Nevjerojatno: Zbog ove greške izgubili su 54 MILIJARDE dolara!

Nakon izlaska na burzu, tržišna vrijednost kineske kompanije Alibaba porasla je na skoro 300 milijardi dolara te su mnogi investitori koji su ranije uložili novac u ovu kompaniji zaradili milijune. Jedna od kompanija koja je imala velik udio u Alibabi je i Yahoo koji je, nakon nedavne prodaje dionica, zaradio više od osam milijardi dolara.

Iako je riječ o velikom novcu, jedan od investitora ove kompanije Eric Jackson jučer je na Twitteru podsjetio sve dioničare kako je prije dvije godine tadašnji izvršni direktor Yahooa Scott Thompson, kako bi spasio svoju poziciju, prodao dvadeset posto udjela Alibabe, a danas bi taj udio vrijedio nevjerojatnih 54 milijarde dolara. 'Ovo je bolan podsjetnik za sve Yahoove dioničare', komentirali su na Business Insideru ovu 'glupu pogrešku' bivšeg izvršnog direktora te kažu da je ta cifra veće od današnje ukupne tržišne vrijednosti Yahooa koja iznosi 48 milijardi dolara. Ipak, na ovoj stranici napominju kako, s obzirom na tadašnju situaciju u kompaniji, prije dvije godine nitko na prodaju ovog udjela nije gledao kao na veliku pogrešku jer je Yahoo je tada bio u velikim financijskim problemima te je Thompson trebao napraviti nešto kako bi zadovoljio investitore i zaradio novac, a tu je priliku vidio upravo u prodaji udjela koji su imali u Alibabi.

Pokazalo se da je na taj način samo kratkoročno riješio problem jer je Thompson ubrzo morao napustiti kompaniju kada je otkriveno da je – lažirao diplomu. Na njegovo je mjesto došla Marissa Mayer koja je preokrenula stvari u Yahoou i kojoj bi 54 milijarde dolara sigurno dobro došle za daljnji razvoj i širenje kompanije.

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti