New York se udružuje sa nekoliko društvenih mreža, uključujući Twitter i Facebook, istaknuo je danas gradonačelnik Michael Bloomberg.

Grad se odlučio na takav potez da ide u korak sa sve više tehnološki pismenim građanima, te su napravili plan kako poboljšati svoje digitalne medije.

Tijekom iduća tri mjeseca grad planira otkriti svoje partnerstvo s Facebookom, Twitterom, lokacijskom društvenom mrežom Foursquare i blogerskom platformom Tumblr.

Partnerstvo s Facebookom, koje će se finalizirati u idućih 45 dana, uključit će centraliziranu Facebook stranicu sa prilagođenim sadržajima i direktnim linkom na 311, zajedno s dijeljenim sadržajem sa nyc.gov, glavne informativne stranice New Yorka.

Na Twitteru, grad će koristiti svoj @nycgov račun za promptno ažuriranje gradskih novosti i usluga. New York će biti prvi grad koji će koristiti Twitterovu nedavno objavljenu uslugu „Fast Follow“, koja će omogućiti korisnicima da primaju @nycgov tweetove kao SMS-ove.

Nadređeni žele da New York bude najbolji digitalni grad u Americi, u interakciji sa Newyorčanima, u pristupu Newyorčana novim tehnologijama, u kapitaliziranju tih istih, jer kako društvene mreže evoluiraju i ostali mediji, a paralelno s njima rastu i poslovni subjekti koji onda pak stvaraju nove poslove.

Još se nadaju da će njihov model slijediti i ostali gradovi te vlade diljem svijeta!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju