Sjeverna Koreja je još jednom testirala podvodni dron sposoban nositi nuklearno oružje, objavili su njeni državni mediji u subotu, što predstavlja najnoviju demonstraciju sjevernokorejskih vojnih kapaciteta.

Sjeverna Koreja testirala je podvodni dron nazvan "Haeil-2" u razdoblju između 4. i 7. travnja, objavili su tamošnji državni mediji, više od tjedan dana nakon što je predstavila novi podvodni dron "Haeil-1", čije ime u prijevodu znači "tsunami".

Sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA je rekla da je tijekom podvodnog testiranja dron prešao tisuću kilometara za 71 sat i 6 minuta i uspješno pogodio simuliranu metu.

Testiranje je savršeno dokazalo pouzdanost podvodnog strateškog oružanog sustava i njegove smrtonosne napadačke sposobnosti, objavio je KCNA.

Neki analitičari dvoje je li taj novi podvodni dron spreman za upotrebu, no KCNA je rekla da će sustav pomoći obuzdati vojno djelovanje protiv Sjeverne Koreje.

Fotografije koje su objavili sjevernokorejski državni mediji prikazuju veliki predmet tamne boje u obliku torpeda, tragove njegove putanje i eksploziju na površini mora.

Sjeverna Koreja mjesecima redovito provodi testiranja različitog oružja i povećala je svoje aktivnosti u proteklih nekoliko tjedana kao odgovor na zajedničke vojne vježbe Sjedinjenih Američkih Država i Južne Koreje.

Pjongjang je nedavno predstavio nove, manje nuklearne bojeve glave i lansirao je interkontinentalnu balističku raketu koja može pogoditi bilo koje mjesto u SAD-u.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju