Nitko ne zna uzrok: Pogledajte kako je planuo Teslin automobil

Jedan korisnik kineske društvene mreže Weibo napisao je kako je iz ovog incidenta naučio lekciju – nikada ne parkirajte u blizini Teslinih automobila.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.04.2019. / 13:38

Tesla S (Foto: Twitter)

Tijekom vikenda internetom se proširio video zapaljenja i eksplozije Teslina Modela S. Eksploziju su snimile nadzorne kamere u jednoj podzemnoj garaži (najvjerojatnije u Šangaju) i samo na kineskoj društvenoj mreži Weibo snimka je pregledana više od 20 milijuna puta. Uzrok zapaljenja Modela S, s kojeg se požar proširio i na okolne automobile, još nije poznat, a iz Muskove kompanije objavili su da su na teren poslali ekipu koja će istražiti incident i utvrditi činjenice, a do sada je jedino poznato da nitko nije ozlijeđen.

Ovo nije prvi put da je došlo do zapaljenja Teslinih vozila – samo u Kini od 2013. zabilježeno je 14 takvih slučajeva, no do većine njih došlo je nakon prometnih nesreća i sudara. Usprkos tome, iz kompanije tvrde da je vjerojatnost da će se Teslin automobil zapaliti čak deset puta manja u odnosu na benzince i dizelaše.

Samozapaljenje Tesle ne bi trebalo utjecati na ugled i potražnju za Muskovim vozilima u Kini ako se pokaže da je riječ o izoliranom incidentu, vjeruje Alan Kang iz LMC Automotivea. Smatra da korisnička baza korisnika Teslinih vozila ionako nije konzervativna te da su električna vozila u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta sve popularnija, tako da ovo ipak ne bi trebao biti problem.

Među brojnim komentarima s interneta povezanima uz samozapaljenje Tesle treba izdvojiti šaljivi komentar korisnika koji je na Weibu napisao da je lekcija koju je naučio iz ove situacije – da ne smije parkirati svoj automobil u blizini Teslinih vozila.

Izvor: Breitbart
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti