Njemačka skratila imunitet stečen preboljenjem COVID-a na svega 90 dana

Njemačka postrožuje epidemiološke mjere, a najnovija je da osobe koje su preboljele COVID-19 imaju službeno priznat imunitet samo tri mjeseca, a ne više šest mjeseci.

Branimir Vorša | 17.01.2022. / 15:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Njemački institut Robert Koch objavio je nove epidemiološke smjernice, a najvažnija od njih kaže da Nijemci koji su se oporavili od COVID-a mogu službeno imati imunitet od bolesti na period od 90 dana. Prethodno je taj period iznosio 180 dana ili šest mjeseci.

Dokaz da je osoba bila zaražena bolesti COVID-19 mora se predočiti pozitivnim PCR testom. Za svakoga tko može predočiti pozitivan PCR test koji je star najmanje 28 dana smatra se da se oporavio od te bolesti.

Slika nije dostupna Izraelski znanstvenici ističu: Četvrta doza je dobra, ali oni koji nisu dobili treću moraju "otrčati" u centar za cijepljenje

Slika nije dostupna Dansko istraživanje potvrdilo glavni razlog za brzo širenje omikron-varijante koronavirusa

Nove mjere stupile su na snagu tijekom proteklog vikenda.

Za usporedbu, u susjednoj Švicarskoj period imuniteta za preboljele od COVID-a iznosi godinu dana od pozitivnog PCR testa.

Njemačka se suočava s novim valom zaraza, iza kojeg stoji omikron-varijanta novog koronavirusa. Incidencija zaraženih, prema podacima navedenog njemačkog instituta, trenutačno iznosi 515,7 infekcija na 100.000 osoba u toj zemlji.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti