Njemački aerodromi pod hakerskim napadom? "Rješavamo problem"

Njemački mediji nagađaju kako su internetske stranice zračnih luka pod DDoS napadom, vrstom hakerskog napada kojom se preopterećuje sustav s ciljem "izbacivanja" s mreže

Martina Čizmić | 16.02.2023. / 14:14

Zračna luka u Frankfurtu (Foto: Getty Images)

 Dan nakon što je, zbog "tehničkog kvara na sustavu" Lufthansa bila prisiljena otkazati više od 200 letova iz Frankfurta, aerodromi u Njemačkoj opet su u središtu pozornosti. 

Kako javljaju njemački mediji, internetske stranice najmanje tri njemačke zračne luke imaju poteškoća s radom. Među pogođenim zračnim lukama su Dusseldorf, Nürnberg i Dortmund, dok najveće njemačke zračne luke, u Frankfurtu, Münchenu i Berlinu, rade normalno.

Rješavamo problem, izjavio je glasnogovornik zračne luke Dortmund za Reuters, dodajući da je postoji razlog za sumnju na hakerski napad. 

Njemački mediji nagađaju kako su internetske stranice zračnih luka pod DDoS napadom, vrstom hakerskog napada kojom se preopterećuje sustav s ciljem "izbacivanja" s mreže. Ali, službenih informacija trenutno još uvijek nema. 

Prema trenutnim informacijama, web stranice zračne luke Dortmund su nedostupne, no putnici mogu informacije o letovima primati putem aplikacije ili putem aplikacije svojih zračnih prijevoznika. 

No, to nije jedini problem koji čeka putnike u Njemačkoj. Naime, za petak, 17. veljače, najavljen je štrajk zemaljskog osoblja u sedam najvećih zračnih luka u Njemačkoj - Frankfurt, München, Stuttgart, Hamburg, Dortmund, Hanover i Bremen. Očekuju se ozbiljni poremećaji u prometu, otkazivanje i kašnjenje letova.

Izvor: Reuters 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti