Njemački proizvođač oružja isporučivat će dijelove za električna vozila

Počevši od 2025. godine Rheinmetall će kompaniji čije ime ne navodi isporučivati ​​desetke milijuna inovativnih sklopki za novu platformu vozila.

Hina | 02.01.2023. / 15:22

Električna vozila, ilustracija (Foto: Getty Images)

 Njemački proizvođač oružja Rheinmetall objavio je u ponedjeljak da je od domaćeg proizvođača luksuznih automobila dobio narudžbu dijelova za električna vozila vrijednu više od 250 milijuna eura.

Rheinmetall će automobilsku kompaniju opremiti inovativnim sklopkama za novu 900-voltnu generaciju vozila na električni pogon, navodi se u priopćenju.

Riječ je o električno upravljanim sklopkama koje omogućavaju sigurno paljenje i gašenje električnih vozila te osiguravaju siguran i učinkovit rad vozila, pojasnili su u Rheinmetallu.

To je, kako ističu, osobito važno u hitnim situacijama, uključujući nesreće ili kratke spojeve u slučaju kvara u sustavu.

Nova tehnologija od 900 volti značajno će poboljšati učinkovitost nove generacije vozila na baterije, omogućavajući brže punjenje i prijelaz većih udaljenosti. Time će klasa napona od 900 V postati standard za buduća električna vozila, navodi se u priopćenju.

Počevši od 2025. godine Rheinmetall će kompaniji čije ime ne navodi isporučivati ​​desetke milijuna inovativnih sklopki za novu platformu vozila.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu i najave njemačke vlade da će u modernizaciju vojske uložiti 100 milijardi eura, pozornost je uglavnom bila usmjerena na Rheinmetallovu proizvodnju oružja.

No, kompanija želi proširiti poslovanje i na druge sektore, poput elektromobilnosti, i proteklih je godina reorganizirala odjel automobilskih dijelova, napominje agencija dpa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti