Nokia 215 – niska cijena i baterija koja traje 29 dana!

Novi Microsoftov telefon namijenjen je korisnicima kojima nisu potrebni pametni telefoni s brojnim opcijama, već jeftini telefon snažne baterije za telefoniranje

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.01.2015. / 12:30

Nokia 215 – niska cijena i baterija koja traje 29 dana!

Iako mobilnim tržištem danas dominiraju pametni telefoni koji po svojoj procesorskoj snazi i mogućnostima mogu konkurirati računalima, određeni broj ljudi i dalje želi mobilne uređaje koji će im prvenstveno koristiti za telefoniranje i slanje i primanje poruka. Vjerojatno najvažnije opcije takvih telefona su cijena i trajanje baterije te se najnoviji Microsoftov telefon može pohvaliti upravo s takvim opcijama. Microsoftova Nokia 215 na tržištu će se pojaviti uskoro te će cijena ovog telefona (prije poreza i ostalih davanja) iznositi samo 29 dolara.

Iz ove su se kompanije pohvalili kako je ovo njihov cjenovno najpristupačniji telefon koji ima podršku za internet, a namijenjen je prvim korisnicima mobilnih telefona (prvenstveno na tržištima u razvoju) i vlasnicima pametnih telefona koji žele još jedan telefon samo za osnovnu komunikaciju. Nokia 215 dolazi s nekim predinstaliranim aplikacijama poput Facebooka i Messengera koje će vlasnike ovih telefona obavještavati o porukama i novitetima na najpopularnijoj društvenoj mrežu na svijetu, a korisnicima su na raspolaganju i druge aplikacije poput Twittera, Opere Mini za surfanje mrežom, MSN Weathera i Binga. Od ostalih opcija treba izdvojiti i SLAM tehnologiju koja omogućava jednostavno slanje i primanje datoteka između dva uređaja koja podržavaju ovu tehnologiju, podršku za Bluetooth, FM radio te 2,4 inčni ekran. Baterija ovog telefona na čekanju trebala bi izdržati skoro cijeli mjesec (29 dana), odnosno dvadeset sati razgovora i 45-50 sati reprodukcije glazbe.

Osim klasičnog modela, nova Nokia dostupna je i u verziji s dva utora za SIM kartice (Nokia 215 Dual SIM), a baterija na tom modelu moći će izdržati 'samo' 21 dan na čekanju. Nokia 215 i 215 Dual SIM na tržištima nekih azijskih, afričkih i europskih zemalja trebali bi se pojaviti tijekom prvog ovogodišnjeg kvartala.

Foto: Microsoft

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti